Zanimljivosti

"BOLEST ME JE PROMENILA, PROŠLA SAM 16 CIKLUSA HEMIOTERAPIJA": Poznata glumica otkrila detalje dugogodišnje borbe protiv raka dojke

Posle izlečenja, naučila je da i sebe i svet oko sebe percipira drugačije

08.03.2024 12:31

"BOLEST ME JE PROMENILA, PROŠLA SAM 16 CIKLUSA HEMIOTERAPIJA": Poznata glumica otkrila detalje dugogodišnje borbe protiv raka dojke
youtube/printscreen/TV Jadran

Ankica Dobrić (64) je hrvatska istaknuta pozorišna, televizijska i filmska glumica koja je duže od 40 godina prisutna na sceni. Iza nje je višegodišnja borba sa opakim karcinomom dojke koji je pobedila posle 16 ciklusa hemioterapije

Glumica je javno govorila o svojoj borbi i svemu što je iz nje naučila. Kako je rekla, istina je da ju je bolest promenila, ali nije uspela da se potpuno reši grešaka koje je činila pre nego što se razbolela. Danas se, na sreću, dobro oseća, ponovo je nasmejana i kad je u prilici posećuje važna kulturna i gradska dešavanja u Hrvatskoj.

youtube herceg televizija

Glumica Ankica Dobric

Inspirativna borba sa rakom dojke

Ankičin put obeležila je dugotrajna borba sa rakom dojke, koju je pobedila nakon 16 sesija hemioterapije.

- Pre nego što sam se razbolela, mislila sam da će se desiti nešto strašno ako ne uradim sve kako treba. Ali kada sam se razbolela, sve se nastavilo, i ništa nije bilo tako strašno, osim što sam morala da vodim sopstvenu bitku, tako da moramo malo da verujemo u sebe i okrenemo se sebi - rekla je u intervjuu za IN Magazin.


Ankica je za hrvatske medije diskutovala o svojem lečenju, zadovoljstvu zdravstvenim sistemom u to vreme, i svojim trenutnim posmatranjima hrvatskog zdravstvenog sistema.  

- Morate naučiti ko je onkolog, šta odlučuju, ko vas operiše, kada idete na hemioterapiju, i posebno kada se nađete u situaciji da morate potpisati saglasnost za hemioterapiju. Morate potpisati saglasnost za operaciju, i onda shvatite da ste prepušteni sami sebi. Ali, s druge strane, imala sam divne lekare, obožavam ih, i sada su mi prijatelji - rekla je glumica.

youtube/tv jadran

Glumica Ankica Dobric

Lična transformacija i uticaj bolesti

Ankica je priznala da ju je bolest promenila i navela da sebe i svet oko sebe percipira drugačije.

- Mnogo me je promenila, ali kako je vrlo teško osobi da se promeni sama, ponekad se vratim na istu osobu koja pravi iste greške koje sam odlučila da više ne pravim. Srećom, postala sam svesna toga, i onda uvek stanem i kažem: 'Hajde da sve krenemo iz početka.' Vraćam se, ali u svakom slučaju, zaista se radujem životu - priznala je u emisiji "Zdravlje na kvadrat".

Uprkos izazovima sa kojima se suočila, Ankica se nije izolovala od drugih, niti je prestala da bude voljena u regionu. Njena otpornost, pozitivnost i odlučnost i dalje inspirišu mnoge, čineći je simbolom snage i nade za one koji se suočavaju sa sličnim borbama.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)