Zanimljivosti

ŠERON OZBORN ŠOKIRALA PREMRŠAVIM IZGLEDOM: Izgleda iscrpljeno i izdeformisano, svi gledaju njenu dramatičnu transformaciju (FOTO)

Pojavila se u "Velikom bratu" i sve ostavila bez teksta.

07.03.2024 13:10

ŠERON OZBORN ŠOKIRALA PREMRŠAVIM IZGLEDOM: Izgleda iscrpljeno i izdeformisano, svi gledaju njenu dramatičnu transformaciju (FOTO)
BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šeron Ozborn (71), supruga legendarnog rokera Ozija Ozborna, nedavno je izazvala pravu buru svojim izgledom u britanskom rijaliti šou programu "Veliki brat". Fanovi su brzo primetili da ona izgleda znatno drugačije nego što je pamte, sa iscrpljenim i jako izdeformisanim licem. Bliski izvori pripisuju ovu drastičnu promenu njenom korišćenju leka "ozempik", koji je uobičajen kod dijabetičara, ali se nedavno zloupotrebljava za brzo mršavljenje. Uprkos zabrinutosti onih koji su joj bliski, Šeron je odlučila da koristi ovaj lek, što je rezultiralo značajnim gubitkom težine i vidno izmenjenom strukturom lica.

 

 

Zdravstveni rizici i zabrinutosti

Dramatičan gubitak težine izazvao je zabrinutost za Šeronino zdravlje, pri čemu su izveštaji ukazivali da su čak producenti šoua zatražili od nje da nosi duge rukave kako bi sakrila preterano mršave ruke. Medicinski stručnjaci upozoravaju na potencijalne zdravstvene rizike povezane sa njenim ekstremnim gubitkom težine, ističući opasnosti od korišćenja leka Ozempik u nemedicinske svrhe. Dr Stjuart Fišer, specijalista interne medicine, upozoravao je na takve prakse, ističući negativne efekte na opšte zdravlje. Osim toga, dermatolog dr Džefri Fromovic upozoravao je na potencijalne rizike produženog kupanja, sugerišući da to može dovesti do ozbiljnih oštećenja kože, piše dnevnik.hr

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ovako je Šenon Ozborn izgledala pre četiri godine

Žaljenja i prethodne borbe

Ovo nije prvi put da je Šeron pribegla drastičnim merama kako bi smršala. Naime, ona se 1999. godine podvrgla gastričnom bajpasu. Kasnije je zažalila što je donela tu odluku, zbog ozbiljnih posledica i konstantnog povraćanja koji su se javili posle intervencije. I njena ćerka Keli Ozborn je podvrgnuta značajnom gubitku težine putem operacije i kozmetičkih procedura. Keli je otvoreno govorila o svom putovanju do vitkosti i pozitivnom uticaju koje je ono imalo na njen život.

Dok Šeron nastavlja da privlači pažnju svojom transformacijom, u isto vreme se ponovo otvara polemika o pritiscima održavanja određenog izgleda javnih ličnosti i potencijalnim rizicima povezanim sa ekstremnim merama za mršavljenje. To služi kao podsećanje na važnost prioriteta sopstvenog zdravlja i dobrobiti iznad društvenih standarda lepote.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)