Zanimljivosti

ZAPEČAĆENA SUDBINA PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL: Sve nade su pale u vodu, stav kraljevske porodice je kristalno jasan! (FOTO)

Vojvoda od Saseksa se navodno poverio prijatelju da bi preuzeo deo dužnosti dok je kralj bolestan ukoliko ga Čarls zamoli.

25.02.2024 10:52

ZAPEČAĆENA SUDBINA PRINCA HARIJA I MEGAN MARKL: Sve nade su pale u vodu, stav kraljevske porodice je kristalno jasan! (FOTO)
AP Photo/Seth Wenig

Nakon što je princ Hari na svega nekoliko sati boravio u Velikoj Britaniji kako bi video oca kralja Čarlsa III posle dijagnoze raka, ne prestaju spekulacije oko njegovog povratka u kraljevsku porodicu. Britanski medji danima su analizirali svaki korak odbeglog kraljevića, ali i njegovog brata princa Vilijama i oca Čarlsa.

Činilo se da je kraljeva bolest ponovo ujedinila porodicu i da će princ Hari češće boraviti u Velikoj Britaniji i možda preuzeti neke od dužnosti nakon bolesti oca. Međutim, kako za Miror ističe odličan poznavalac prilika u kraljevskoj porodici Valentin Lou od toga nema ništa. 

AP Photo/Peter Dejong

Ništa od povratka Harija i Megan u Britaniju

Spekulacije i istina 

Prema rečima Loua, povratak princa Harija u kraljevsku porodicu je potpuno isključen.
- On je izneo toliko kritika na račun Vilijama i Kamile, pa i samog kralja, da je njihov povratak u porodicu praktično nemoguć - kategoričan je Lou.

Nakon što je posetio bolesnog oca, Hari je nagovestio da bi mu rado pomogao ukoliko ga on zamoli, ali to je malo verovatno. Kako piše Miror, Hari je nakon popvlačenja iz kraljevske porodice 2020. jasno stavio do znanja da ne želi nikakve kraljevske obaveze, ali se sada navodno poverio bliskom prijatelju da bi privremeno preuzeo kraljevsku ulogu dok je Čarls bolestan, nakon njihovog susreta. 

Međutim, kako tvrde izvori bliski kraljevskoj porodici, od toga nema ništa.
- Ideja da se Hari vrati u Veliku Britaniju da obavlja zadatke u ime kralja je  malo verovatna. Princ Vilijam jedva da je u kontaktu s bratom, pa ideja da on želi da se Hari vrati i predstavlja kraljevsku porodicu je smešna i nezamisliva - rekao je izvor.

Tanjug/AP

Princ Vilijam već je preuzeo deo kraljevskih dužnosti nakon bolesti Čarlsa

Prema njegovim rečima, Vilijam je već preuzeo više dužnosti na sebe tokom bolesti oca, jer Hari i Megan nisu pouzdani.

Podsećamo, do raskola u kraljevskoj porodici došlo je 2020. nakon što su princ Hari i Megan Markl saopštili da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti i napuštaju Veliku Britaniju.

"Megzit", kako su ga nazvali mediji, izazvao je burne potrese na britanskom dvoru, ali je Hari spakovao kofere i sa porodicom se preselio u SAD. Poljuljani odnosi dodatno su se pogoršali nakon objavljivanja memoara odbeglo kraljevića "Spare" ("Rezervni") u kojima izneo prljav veš u javnost i žestoko kritikovao brata, maćehu Kamilu, ali i oca kralja Čarlsa. 

Tanjug/AP

Memoari princa Harija koji su uzburkali ne samo kraljevsku porodicu već i svet

 

Bez obzira na evidentne pokušaje da izgladi odnose sa porodicom, posebno nakon što je obelodanjeno da Čarls boluje od kancera, u kraljevskoj porodici ističu da su istupi u javnost vojvode i vojvotinje od Saseksa bili za njih komercijalni, ali je to ukaljalo čast kraljevske porodice, a to monarhija ne prašta. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)