Zanimljivosti

OVOG GLUMCA JE SRBIJA OBOŽAVALA, A NISTE ZNALI DA JE OTAC SESTARA MIĆALOVIĆ: Svi su se smejali njegovim replikama iz kultne serije

Dragan Mićalović preminuo je 2017. godine

22.02.2024 19:40

OVOG GLUMCA JE SRBIJA OBOŽAVALA, A NISTE ZNALI DA JE OTAC SESTARA MIĆALOVIĆ: Svi su se smejali njegovim replikama iz kultne serije
Vladimir Lukić

Poznate glumice i sestre Sloboda i Dragana Mićalović godinama unazad dokazale su se domaćoj publici zapaženim ulogama. Osvojile su srca publike, a svojim talentom i prirodnom lepotom privukle su pažnju i dama i muškaraca.

Malo ko danas zna da su talenat i ljubav prema glumi nasledile od oca Dragana koji je bio glumac. Kako su Mićalovićeve svojevremeno otkrile, njihov otac u početku nije bio oduševljen idejom da nastave njegovom stazom u glumačkom pozivu.

YouTube/printscreen sevarika

Dragan Mićalović u seriji "Srećni ljudi"

Bio je raspisan poziv za kasting u svim srednjim školama i bilo nas je više od 500 prijavljenih. Ja sam dobila ulogu. Zvala sam tatu i rekla mu da sam dobila ulogu, on je bio na pecanju tada, i samo mi je spustio slušalicu. Opet sam ga pozvala, a on mi je rekao: "Ja neću preživeti još jednu glumicu u kući." Nije želeo, niti je Bobi i meni dozvoljavao da se bavimo glumom, jer je znao da je baviti se ovim poslom i imati porodicu prilično teško. Pokušavao je dugo da me odvrati od glume. Mislili su i on i majka da će to brzo da mi dosadi, a ja sam od malena želela da budem glumica - kazala je Dragana u jednom od intervjua.

Međutim, kada je video koliko su srećne i ostvarene u profesiji kojom se bave bio je veoma ponosan. Danas, malo ko zna da je glumac Dragan Mićalović, koji je preminuo 2017. godine, bio otac poznatih glumica.

 

 

Dragan je imao zapaženu rolu u kultnoj domaćoj seriji "Srećni ljudi". Tada se  pojavio u čak u tri različite uloge: u 17. epizodi kao policajac u parku, kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice za prevoz, a na kraju u ulozi Kuce, ljubavnika Cane Fontane sa Ranča prokletih. Mnogi su se smejali njegovim replikama u ovoj seriji. Ovaj Leskovčanin prvu ulogu imao je davne 1978. godine, a potom nastavio da niže brojne usphe. Dragan Mićalović i njegova najmlađa ćerka Dragana imali su zajednički angažman u popularnoj seriji "Sinđelići", u kojoj su glumili oca i ćerku. Radio je kao stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Leskovcu. Poslednju ulogu imao je 2017. godine u seriji "Vojna akademija" kada je glumio predsednika žirija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)