Zanimljivosti

OVAKO DANAS IZGLEDAJU SUPRUGA I ĆERKA NEBOJŠE GLOGOVCA: Šest godina nakon glumčeve smrti same koračaju kroz život

Bolno sećanje na legendu glumišta

09.02.2024 09:57

OVAKO DANAS IZGLEDAJU SUPRUGA I ĆERKA NEBOJŠE GLOGOVCA: Šest godina nakon glumčeve smrti same koračaju kroz život
Tanjug/AP

Glumac Nebojša Glogovac preminuo je na današnji dan pre šest godina nakon kratke i teške bolesti. Javnost je tada zanemela nakon vesti da je rak pluća bio u toliko agresivnoj fazi da je za kratko vreme ugasio njegov život.

Osim brojnih filmskih, serijskih i pozorišnih dela, po kojima ćemo ga svi pamtiti, iza glumca je ostalo njegovo troje dece kojima je njegov odlazak svakako najteže pao.

Nebojša Glogovac je, osim Gavrila i Miloša iz prvog braka sa bivšom suprugom Minom, imao i naslednicu Sunčicu, koju je 2016. godine dobio u braku sa Milicom Šćepanović, sa kojom je bio do smrti. Milica je usred prebrzog i tragičnog Nebojšinog odlaska natavila sama da odgaja njihovu naslednicu i trudi se da joj pruži svu radost u životu.

One danas žive daleko od medijske pompe i uživaju u svojim malim i velikim radostima koje im donosi svakodnevnica. Nažalost, glumac nije imao prilike da uživa u odrastanju svoje naslednice i pruži joj sve ono vreme koje je imao sa starijim sinovima.

printscreen/društvene mreže

Milica i Sunčica Glogovac

Podsetimo, Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara u 47. godini života od teškog oblika karcinoma pluća. Naime, dramski umetnik je u decembru 2017. godine saznao za oboljenje, ali je u pitanju bio tip karcinoma kod kojeg se metastaze pojavljuju već sa prvim simtomima. Samo par meseci nakon što je saznao za bolest i počeo sa lečenjem, glumac je izgubio ovu bitku.

Milica Glogovac nedavno je govorila o tome kako je ćerki saopštila ovu pretužnu vest, s obzirom na to da je bila previše mala da shvati težinu onoga što se desilo.

 

- Kada se sve to dogodilo, Sunčica je bila jako mala i tek je formulisala rečenice. Ali jasno je pitala, jedna od prvih rečenica koju je formulisala bila je kada je njega tražila. Potražila sam stručnu pomoć i apelujem na sve ljude da kada se osete nesigurnim potraže pomoć psihologa. Ja sam razgovarala sa jednom divnom psihološkinjom i ona mi je rekla jednu rečenicu, koju sam ja sebi izgovarala kao neku mantru, a to je da deci treba reći "istinu prilagođenu njihovom uzrastu". Dakle, nikada je nisam lagala i govorila joj da će tata doći, a neće. Kako je rasla učila je da sve to prihvata kao sastavni deo života. Dakle, samo otvoreno i istina prilagođena njenom uzrastu - rekla je Milica, prenosi Blic i otkrila šta je tačno Sunčici govorila na njeno pitanje "gde je tata i kada će doći".

- Tata nije tu, neće doći. Da li želiš da gledamo slike? - odgovorila je.

 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)