Zanimljivosti

NATAŠA VEĆ 10 GODINA PRATI KEJT MIDLTON U STOPU: Ko je misteriozna plavuša kojoj princeza bezrezervno veruje? (FOTO)

Arčerova slovi za osobu od velikog poverenja princeze od Velsa i njenog supruga, i to ne bez razloga.

30.01.2024 13:40

NATAŠA VEĆ 10 GODINA PRATI KEJT MIDLTON U STOPU: Ko je misteriozna plavuša kojoj princeza bezrezervno veruje? (FOTO)
Foto: Shutterstock, Profimedia

Nataša Arčer je bliska saradnica Kejt Midlton već više od deset godina. Juče je viđena kako napušta bolnicu u kojoj je supruga princa Vilijama provela poslednje dve nedelje oporavljajući se od operacije. Princezina lična asistentkinja i stilistkinja bila je jedna od retkih osoba koje su je posećivale tokom njenog boravka u London Clinic u Majferu. Iz Kensingtonske palate potvrđeno je da se princeza od Velsa vratila u Vindzor, gde će nastaviti oporavak posle, kako je navedeno, planiranog abdominalnog zahvata.

Ko je, zapravo, Nataša Arčer od koje se Kejt ne odvaja više od deset godina?

Nataša (36), koja je udata za kraljevskog fotografa Krisa Džeksona, bila je uz Kejt tokom nekih od najvažnijih događaja u poslednjoj deceniji, od princezinih porođaja do putovanja u inostranstvo. Uprkos tome što obavlja visoko profilisan posao, stilistkinja je uspela da se drži podalje od reflektora.

Profimedia

Nataša Arčer je lična asistentkinja princeze od Velsa

 

Počela je da radi za kraljevsku porodicu 2007. godine, pošto je diplomirala na Kraljevskom koledžu i stekla diplomu iz španskog jezika. Pohađala je privatnu internatsku školu, gde je učila engleski, španski, italijanski i umetnost. Stilistkinja, koja živi u Barnesu dobila je prvi posao kao lični asistentkinja u Kensingtonskoj palati, radeći za prinčeve Vilijama i Harija.

Kad je Kejt postala član kraljevske porodice 2011. godine, Nataša koju od milja zovu Taš, priključila se timu koji sarađuje sa tadašnjom vojvotkinjom od Kembridža, sadašnjom princezom od Velsa. Pre deset godina unapređena je na poziciju Kejtine lične stilistkinje i, kako piše „Dejli mejl“, navodno je ona osmislila šta će princeza nositi tokom posete Australiji. Kako je pisala "Gracija",  Nataša je dovedena da Kejtina garderoba izgleda više „kraljevski“ prema zahtevu pokojne kraljice.

- Natašina glavna uloga je lični asistent, ali u poslednjih nekoliko meseci ona je pomagala Kejt kao savetnica za stil. Nataša i Kejt se veoma dobro slažu. Ona je uvek podržavala i savetovala Kejt, a vojvotkinja voli Natašin stil, pa se činilo logičnim da je angažuje. Nataša je pomagala Kejt da odabere odeću za turneju po Novom Zelandu i Australiji – otkrio je izvor za „Graciju“.

Tokom turneje, Nataša i Kejt su viđene kako uživaju u večeri van kraljevskih dužnosti gledajući ragbi meč sa princem Vilijamom. Dve žene - obe obučene u sivo - bile su viđene kako raspoloženo razgovaraju tokom meča.

Pored odabira Kejtine garderobe, Nataša je bila angažovana da unapredi i stil princa Vilijama. Za turneju po Kanadi, tada 29-godišnja stilistkinja unela je lanene jakne i džempere u stil princa Vilijama, uverivši ga da mu samo „uređuje i osvežava“ garderobu. Za formalnije prilike, princ Vilijam je nosio ručno šivena odela, nikad dvoredna - stil koji je omiljen kod njegovog oca. Tada se pisalo da je Nataša bila odgovorna za eliminisanje Vilijamovih belih „asiks“ patika  koje je nosio gotovo deceniju.

Nakon uspešne turneje po Australiji, Nataša je, kako se navodi, počela da ohrabruje Kejt da eksperimentiše sa garderobom. Tako se 2016. godine Nataša pridružila Kejt na njenoj turneji po Kanadi i bila je odgovorna za neke od njenih najsjajnijih izdanja sa tog putovanja, uključujući i svetlocrvenu koktel haljinu brenda „prin“. Insajder je ranije rekao za „Vaniti Fer“ da u početku Kejt nije bila sklona da postane modna ikona, ali sada to svakako jeste.

- Taš pomaže da nabavi pojedine komade. Ona mnogo toga kupuje za Kejt preko interneta. Ubedila je Kejt da preuzme neke veće rizike, pa princeza sada pomera granice kad je reč o modnim izborima – navedeno je u tekstu koji je objavio „Dejli mejl“.

Tanjug/AP

Kejt Mildton važi za ikonu stila 21. veka

 

Pre pet godina princeza Kejt bila je pohvaljena zbog svog stila tokom istorijske kraljevske turneje u Pakistanu zajedno sa svojim suprugom princem Vilijamom, ali je „tajno oružje“ stilistkinje Nataše Arčers u tome odigralo veliku ulogu.

Kolko poverenje Nataša Arčer uživa u britanskoj kraljevskoj porodici otkriva i podatak da je bila jedna od nekoliko odabranih ljudi koji su posetili princezu od Velsa kad je rađala decu u Lindo Wingu u Londonu.

U julu 2013. godine, stilistkinja je viđena kako ulazi u bolnicu da bi Kejt odnela plavu haljinu na tufnice koju su odabrali za javno pojavljivanje.

Interesantno je da su i princeza od Velsa i njena stilistkinja 2018. godine dobile sinove - Kejt je rodila princa Luja u maju, a Nataša je najavila dolazak Tea iste godine u decembru.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)