Zanimljivosti

DINA JE ARAPSKA PRINCEZA KOJA JE LEPOTOM POKORILA SVET: Kada vidite njenog supruga bićete u neverici, ovako izgleda Sultan (FOTO)

Živi po svojim pravilima ne mareći za propise i zakone.

19.10.2023 17:00

DINA JE ARAPSKA PRINCEZA KOJA JE LEPOTOM POKORILA SVET: Kada vidite njenog supruga bićete u neverici, ovako izgleda Sultan (FOTO)
Profimedia

Princeza Dina  Abdulaziz Al Sud (rođena 26. decembra 1975) je saudijsko-američka poslovna žena i urednica. Ona je osnivač i vlasnik prodavnice DNA u Rijadu. Dina se udala za princa Sultana bin Fahda bin Nasera bin Abdulaziza 1998. godine, unuka Nasera bin Abdulaziza Al Sauda. Imaju troje dece, kćerku i dva sina koji su blizanci.

Princeza Dina je odrasla živeći mobilni život između Bliskog Istoka i Sjedinjenih Država, jer je njen otac bio ekonomista koji je predavao na nekoliko američkih univerziteta. Postala je članica kuće Saud nakon svog braka sa princem Sultanom bin Fahdom bin Naserom bin Abdulazizom 1998. godine.

Profimedia

princeza dina abdulaziz al sud sa suprugom Sultanom

Princeza Dina i princ Sultan su zajedno dizajnirali svoju kuću u Rijadu.

- Moja supruga, Deena, ima sjajan smisao za detalje, a ja imam dobru maštu za prostor - rekao je Sultan za inostrane medije.

Želeli su da imaju kuću koja izgleda stara, ali je renovirana.

 -Želeli smo nešto što je sredinom veka, ali je renovirano - objašnjava on.

Njihov dom u Rijadu je riznica eklektične umetnosti i dizajna, dostojna saudijske kraljevske porodice. Svaka soba na prizemlju okružuje centralno dvorište i gleda na brojne vrtove. Stil kuće uključuje elemente islamske, gotičke i moderne arhitekture.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)