Zanimljivosti

"NIKO NIJE MOGAO DA MI POMOGNE": Princ Hari progovorio o bolnim traumama nakon povratka iz Avganistana (FOTO)

U novom projektu otvorio je dušu i ispričao o tome kako se osećao posle vojske.

30.08.2023 20:01

"NIKO NIJE MOGAO DA MI POMOGNE":  Princ Hari progovorio o bolnim traumama nakon povratka iz Avganistana (FOTO)
Tanjug/AP

U novom projektu vojvode od Saseksa on kaže da je ostavljen na milost i nemilost "ležati u položaju fetusa" i  nakon što je služio vojsku u Avganistanu. Hari kaže da je potisnuo svoje emocije „kao što bi većina mladih uradila“ kada je njegov povratak izazvao traumu gubitka mame Dajane u mladosti.

- Najveća borba za mene je bila to što niko oko mene nije mogao da pomogne. Nisam imao tu strukturu podrške, tu mrežu ili taj stručni savet da identifikujem šta se zapravo dešava sa mnom. Nažalost, kao i većina nas, prvi put zaista razmišljate o terapiji kada ležite na podu u fetalnom položaju verovatno želeći da ste se ranije bavili nekim od ovih stvari - objasnio je Hari, piše San.

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari

Međutim, Hari je ranije ispričao kako je princ Vilijam insistirao da dobije pomoć u rešavanju svog mentalnog zdravlja 2017. Hari je rekao Brioniju Gordonu, iz podkasta Mad Vorld:

- Sve je u vremenu. A meni lično, moj brat, znate, blagoslovite ga, bio mi je ogromna podrška. Stalno je govorio da ovo nije u redu, ovo nije normalno, morate razgovarati sa nekim o stvarima, u redu je - govorio je Hari.

Kraljevski biograf Anđela Levin takođe kaže da se Vilijam u nekoliko navrata molio svom bratu.

 - Harijeve tvrdnje o njegovom sopstvenom mentalnom zdravlju, mislim da mi je pričao 2017. o tome kakav je bio i nastavio je da to zakopava u pesak. Vilijam je, međutim, dugo pokušavao da ga natera da ode i vidi nekoga. Hari mi je rekao: „Pa znaš kako je to. Ne želite da vam stariji brat govori šta da radite.’ Za početak, Hari nije neko za koga nikog nije briga. Ljudi su želeli da pomognu, ali on je bio veoma odlučan da uradi ono što voli kada bude spreman. Odlučio je da je vreme za to u ranim dvadesetim godinama - rekao je Levin.

Nova emisija istražuje život povređenih i bolesnih vojnih veterana koji učestvuju u Paraolimpijskim igrama. U ranijoj epizodi, Hari je otkrio razgovore koje je vodio sa sinom Arčijem o tome šta mladić želi da bude kada poraste. Obraćajući se sportistima na Invictus Games, koje je osnovao za ranjene vojnike, Hari je rekao šta bi ga činilo ponosnim na mladog Arčija.

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari već duže vreme su u lošim odnosima

 - Kada razgovaram sa svojim sinom Arčijem o tome šta želi da bude kada odraste, nekim danima je to astronaut, drugim danima pilot.  Ali ono što ga podsećam jeste da bez obzira šta želite da budete kada porastete, vaš karakter je najvažniji. I ništa ne bi učinilo njegovu mamu i mene ponosnijim od toga da vidimo da ima karakter onoga što vidimo pred nama danas  tebe. Harijeva supruga Megan takođe se nakratko pojavila u dokumentarcu - podelivši i emotivnu poruku o porodici.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)