Zanimljivosti

VILIJAMOV ŠAMAR KAMILI PRED ČITAVIM SVETOM: Kakav šok za kraljevsku porodicu posle onoga što je uradio Hari!

Britanski Miror otkrio je kako se i princ Vilijam drznuo da okrene leđa maćehi, o čemu se govori i skoro mesec dana nakon krunisanja novog engleskog kralja, Čarlsa III.

30.05.2023 14:01

VILIJAMOV ŠAMAR KAMILI PRED ČITAVIM SVETOM: Kakav šok za kraljevsku porodicu posle onoga što je uradio Hari!
Tanjug/AP

Čitav svet brujao je o 6. maju 2023. godine - datumu kada se dogodilo krunisanje kralja Čarlsa III kojim je on i zvanično postao vladar Britanije. Takođe, Kamila Parker je tog dana imenovana kraljicom i naklonost joj je ukazivana na svakom koraku. Protokoli nalažu da svi u kraljevskoj porodici koji su nižeg ranga ukažu naklonost onima koji imaju viši rang. Upravo zato jedan događaj, na koji britanski mediji tek sada ukazuju, mnogima je zaparao oči jer je došao od mladog britanskog princa, ali ne Harija. Naime, uočeno je da je princ Vilijam na dan krunisanja odbio da se pokloni pred kraljicom Kamilom.

Stručnjak za govor tela, Džudi Džejms, je detaljno proučavala stav koji je prilikom krunisanja naslednik krune imao prema maćehi.

- Moguće da joj se princ Vilijam poklonio ranije tog dana, tako da nije želeo da ponavlja protokol. Jedino u tom slučaju je prihvatljivo što joj se nije poklonio nakon njenog zvaničnog krunisanja. Mogao je i da ponovi protokol, ali nije to uradio, čime je jasno želeo da svetu ukaže na to da ga i posle svih ovih godina uspomene još vežu za majku, princezu Dajanu, poznatiju kao Kraljicu srca. Izgleda da je ona jedina kraljica kojoj bi se princ poklonio - objasnila je Džejmsova, a preneo Dejli miror. 

Princeza od Velsa, Kejt Midlton, se pak poklonila kraljici Kamili. Smatra se da ona ne želi da ukalja svoj ugled budući da je sasvim izvesno da će upravo ona biti u istoj poziciji jednog dana kada Vilijam nasledi svog oca na tronu. Stručnjak za govor tela je kod Kejt video otvorenu podršku Kamili.

- Kejt je prišla kraljici Kamili posle krunisanja i duboko se poklonila i njoj i kralju Čarslu, čime je ukazala na poštovanje kraljevskih autoriteta i da je spremna da upravo ona bude sledeća kraljica - navodi se u saopštenju.

Čak i pre rođenja princa Vilijama i princa Harija, brak njihovih roditelja bio je osuđen na propast, piše Miror, a opšte je poznato da su tadašnji princ Čarls i princeza Dajana nevoljno ušli u brak. Kamila Parker je bila ta koja je ukrala srce sadašnjeg kralja Britanije. Dajanin i njegov odnos je od bajkovitog venčanja bio sve lošiji, Čarls nije prestajao da se viđa sa Kamilom i bila je javna tajna da je u životu veran i posvećen jedino njoj.

Podsetimo, Čarls i Kamila su se nakon decenija tajne ljubavi 2005. godine venčali u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, a umesto njihovih roditelja intimnoj ceremoniji su prisustvovala deca. Otad su Vilijam i Hari mnogo puta viđani u Kamilinom društvu, ali iako je uvek bilo prisutno poštovanje kakvo se očekuje od engleske aristokratije, stav prinčeva je bio uzdržan. Nikada nisu pokazivali preteranu bliskost s maćehom.

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari nikada nisu pokazivali preteranu naklonost prema Kamili 

Princ Vilijam se prvi put formalno upoznao s budućom maćehom davne 1998, godinu dana nakon smrti majke, princeze Dajane. Vilijam je došao u apartman u kom su njegov otac i Kamila živeli zajedno u Palati Sent Džejmsa, a Čarls je izašao i ostavio samog Vilijama sa Kamilom na pola sata. Nakon toga Kamila je rekla samo: "Potrebno mi je piće", a navodno su svi bili zadovoljni time kako je upoznavanje proteklo. 

- Nakon udaje za princa Čarlsa Kamila je svojoj porodici i bliskim prijateljima rekla da je otkrila neočekivanu stranu princa Vilijama. Ona je više puta tvrdila da je on netipično ćutljiv - otkrili su kraljevski biografi. 

Printscreen/TikTok/happymedison

Novopečena britanska kraljica Kamila

BONUS VIDEO:

Komentari (0)