Zanimljivosti

IMALA JE VELIKE SNOVE, A ONDA JE OBOLELA OD OPAKE I NEPOZNATE BOLESTI: Svi su mislili da uživa u bajkovitom životu dok istina nije isplivala na videlo (FOTO)

Poznata lepotica od svoje 14. godine bori se sa oboljenjem koje nije dovoljno istraženo, a zbog na dnevnom nivou trpi najmanje 10 zastrašujućih simtpoma.

26.04.2023 16:01

IMALA JE VELIKE SNOVE, A ONDA JE OBOLELA OD OPAKE I NEPOZNATE BOLESTI: Svi su mislili da uživa u bajkovitom životu dok istina nije isplivala na videlo (FOTO)
Instagram/Printscreen/bellahadid

Poznate lepotice koje gledamo na malim ekranima uvek deluju besprekorno sređeno i stilizovano. Obučene u najskuplje modne kreacije i blistavog osmeha, deluju kao da žive bajku. Međutim, verovali ili ne, čak i u njihovom životu se dešavaju neke manje lepe stvari koje ih u potpunosti promene. Daleko iza reflektora svaka od njih vodi neku svoju bitku.

Da o knjizi ne treba suditi prema koricama svedok je i jedna od najplaćenijih lepotica, koja je ujedno potekla iz bogate porodice i vodi veoma uspešan život. Ipak, pre nekoliko godina se saznalo da nije sve sjajno kao što izgleda i da ona godinama vodi bitku sa opasnim oboljenjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Bela Hadid čije je pravo ime Izabela Kair Hadid, jedna je od najsupešnijih manekenki današnjice. Zajedno sa sestrom Điđi osvaja modne piste i sarađuje sa najbitnijim imenima u svetu mode.

Rođena je i odrasla u Los Anđelesu. Njen otac Muhamed Hadid je uspešan preduzetnik koji se bavi izgradnjom luksuznih nekretnina u Bel Eru i Beverli Hilsu, a njena majka Jolanda je bivši model. Od najranijeg detinjstva uživala je u luksuzu te bi mnogi pretpostavili da joj je život oduvek bio bajka.

Poznata lepotica je desetak godina živela na imanju u Santa Barbari u Kaliforniji. U detinjstvu se bavila jahanjem, a njen san je bio da predstavlja Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Ipak, njen san je naglo prekinut kada je saznala da ima opasno oboljenje. Reč je o lajmskoj bolesti. O ovom zdravstvenom problemu Bela je govorila i javno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Ona je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podelila fotografije kojima objašnjava koje sve simptome oseća gotovo svakog dana. Osim umora, nesanice i promene raspoloženja, Bela je priznala da ima i glavobolju, ali i da pati od anksioznosti, poteškoća s disanjem, nepravilnih otkucaja srca, osetljivosti na svetlost i buku, bola u zglobovima, znojenja, mučnine, kandidijaze i još mnogo toga…

- Nevidljiva bolest. Svaki dan osetim bar deset ovih simptoma. I to od svoje 14. godine, a agresivno se javljaju otkad sam napunila 18 - napisala je Bela.

Poznata lepotica hrabro je govorila kako bolest utiče na njen život i kroz kakve je sve situacije prolazila kada se pojave simptomi.

- Uticalo je na moje pamćenje tako da u trenutku nisam mogla da se setim kako da se dovezem iz Santa Monike do Malibua gde sam živela. Nisam mogla da vozim. Bila sam previše bolesna. Morala sam da prodam konja zato što nisam mogla da brinem o njemu - rekla je tada Bela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Šta je lajmska bolest? 

Lajmska bolest je infekcija izazvana bakterijom spirohetom Borrelia burgdorferi (Bb) koju ubodom na čoveka prenose zaraženi krpelji. U pitanju je najčešća bolest koju prenose krpelji u Evropi i Severnoj Americi. 

Lajmska neuroborelioza je bolest centralnog (mozak i kičmena moždina) i perifernog nervnog sistema (nervi) izazvana tim uzročnikom i čini 10-15 odsto svih slučajeva lajmske bolesti i daje potencijalno najteže posledice. Najčešća ispoljavanja na mozgu i perifernim nervima su u drugom stadijumu lajmske bolesti radikulitis i/ili neuritis, meningitis i encefalitis, a u trećem stadijumu neuritis, encefalopatija i encefalomijelitis.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)