Zanimljivosti

MANEKENKA IZAŠLA NA PISTU POTPUNO OBNAŽENA! Gledoci zaprepašćeno gledali kako joj se na telu "stvara" haljina: Ovo pomera granice!

Bela Hadid pojavila se u beloj haljini na pariskoj nedelji mode, ali to nije bila venčanica. Remek delo po mnogima, koje je kreirano na njoj ostavilo je prisutne bez daha a istovremeno ispisalo istoriju mode.

02.10.2022 13:30

MANEKENKA IZAŠLA NA PISTU POTPUNO OBNAŽENA! Gledoci zaprepašćeno gledali kako joj se na telu "stvara" haljina: Ovo pomera granice!
Printscreen/TikTok/titakarenmay

Mnogi su na protekloj Pariskoj nedelji mode imali priliku da prisustvuju spektaularnom događaju koji je sve ostavio bez daha. Naime, dok je publika željno iščekivala pojavljivanje poznate manekenke Bele Hadid, koju su naučnici proglasili ženom s najlepšim licem na svetu, niko nije ni sanjao čemu će prisustvovati u tim minutima.

Hadidova se tako na pisti najpre pojavila gotovo potpuno obnažena - noseći samo tanane tračice preko pubične kosti, dok je grudi prekrila rukom. I dok su prisutni bili šokirani i pokušavali da odgonetnu poentu zbog čega ona na sebi nema nikakvu kreaciju, iznenađenje je tek usledilo.

Bela je u jednom trenutku stala na početak piste, gde su se oko nje okupili dizajneri i preko njenog tela specijalnim sprejevima "iskreirali" haljinu dok je ona strpljivo pozirala. Ne, oni na njoj nisu ni šili, niti joj oblačili bilo kakav komad odeće, samo ju je prskali sa svih strana i kreacija je nastajala pred očima zaprepašćenih ljudi. Reč je o "Koperni" haljini koja je napravljena od belog spreja, pri čemu je asistentkinja jednog od dizajnera uspela da tokom čitavog tog procesa stvaranja komada odeće iskreira i prorez u predelu leve noge manekenke. Takođe, uspela je da bretele haljine spusti na ramena Hadidove i napravi takozvani "čamac" izrez. 

Ovaj po mnogima istorisjki događaj biće upamćen upravo zbog nesvakidašnje kreativnosti i ideje dizajnera te "poslastice" za prisutne koji su, verujemo, bili srećni što su došli na reviju. Bela Hadid je nakon kreiranja haljine zavodljivo i profesionalno prošetala pistom, dok ju je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom. 

Istorijski trenutak nisu propustile ni društvene mreže. Snimak je izazvao pravu "oluju" među fanovima Hadidove i korisnicima mreže, te su svi brže-bolje komentarisali remek delo u kojem se mlada manekenka pojavila. Mnogi su bili oduševljeni celom idejom i načinom na koji je to Bela predstavila, a drugi su se pitali kako je moguće napraviti tako nešto i kako uopšte funkcioniše rad sa sprejem. Zaključili su da je očigledno po sredi materijal koji se brzo steže, te da je potrebno pravo umeće na živom modelu iskreirati smislen komad garderobe dok gas ne pređe u čvrsto agregatno stanje.  

Neki od korisnika mreže zaključili su da je moda postala smešna i da u najobičnijim bizarnostima i besmislicama dizajneri traže kreativnost i svoje ideje, a zapravo na kraju budu smešni. Šta vi kažete? 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)