Zanimljivosti

PEVAČU JE KOSA POČELA DA OPADA NA PEČATE: Nije mogao da se pomiri sa tim izgledom, odlučio se na radikalan potez (VIDEO)

Muzičar je Imao samo 22 godine kada su se javili prvi simptomi ćelavosti.

13.04.2023 19:01

PEVAČU JE KOSA POČELA DA OPADA NA PEČATE: Nije mogao da se pomiri sa tim izgledom, odlučio se na radikalan potez (VIDEO)
TikTok/sandygrigelis

Muzičar Sendi Grigel (28) smatrao je svoju kosu delom identiteta, objašnjavajući da mu je ona bila poput zaštitnog "oklopa" dok je na sceni. Međutim, kada je napunio samok 22 godine kosa je počela da mu drastično opada i to je bilo sve o čemu je mogao da razmišlja. Sa svojim poljuljanim samopouzdanjem počeo je da provodi dva sata svakog jutra popravljajući frizuru kako bi sakrio ćelave pečate pre nego što bi napustio kuću.

Taj mladić iz Sent Albansa u Hertfordširu, zato je odlučio da se podvrgne transplantacije kose, što mu je promenilo život. U međuvremenu je postao paranoičan da ljudi ne primete da ćelavi i potrošio je hiljade funti na proizvode za negu.

- Kosa mi je uvek bila bitna i smatrao sam je zaštitnim znakom. Mnogo neverovatnih stvari sam činio kako bi mi bila bujna, toliko sam joj bio posvećen, pa je postala deo moje ličnosti. Čim to počne da se menja i počnete da primećujete te promene, to zaista, zaista loše da utiče na vas - rekao je Sendi za Miror.

@sandygrigelis First Tik Tok since the ol hair transplant 🙌 scary =yes, regrets = no, frickin awesome and lucky =hell yes #fyp #hairtransplant ♬ original sound - Sandy Grigelis

Nakon što je počeo da ćelavi svakog jutra posle tuširanja on je dva sata provodio ispred ogledala pokušavajući da mu kosa izgleda kao kada je imao 21 godinu.

Nanosio je proizovde od gline na mesta gde su mu vlasi opadale, a potom je njom fiksirao ostatak njih da bi popunile prazninu.

- Želite da to prikrijete i uverite se da je sve savršeno na svom mestu, što je verovatno štetno za stvarne folikule dlake. Tako da je to zaista bio mač sa dve oštrice - priznao je Sendi.

Postao je toliko nesiguran zbog svoje kose da je verovao da je to prva stvar koju su drugi primetili na njemu. Međutim, njegov život je danas postao potpuno drugačiji zahvaljujući transplantaciji. 

@sandygrigelis Who’s seen the @friendstvofficial reunion? Did you cry? ... yeah yeah me neither 🥺😩😭 acoustic cover of #illbethereforyou by #therembrandts - #fyp ♬ original sound - Sandy Grigelis

Prema novom istraživanju, gubitak kose izaziva probleme mentalnog zdravlja kod mnogih, posebno među mladim ljudima. Čak devet od deset odraslih osoba (88 odsto) između 18 i 24 godine kaže da su zabrinuti zbog mogućnosti da im kosa opadne ili se istanji.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)