Zanimljivosti

KO JE PRINCEZA MAHRA i zašto je ovih dana glavna tema u medijima i na društvenim mrežama? Kad vidite kako kupuje neće vam biti dobro! (VIDEO)

Ona je ćerka aktuelnog potpresednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata, a udala se za prebogatog šeika Mana bin Mohameda.

08.04.2023 19:01

KO JE PRINCEZA MAHRA i zašto je ovih dana glavna tema u medijima i na društvenim mrežama? Kad vidite kako kupuje neće vam biti dobro! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/sheikhmahra444

Život princeza i istaknutih žena s Bliskog istoka godinama privlači pažnju, posebno zbog činjenice jer mnoge od njih dolaze u žižu javnosti zahvaljujući profesionalnim dostignućima i emancipaciji kojoj teže. Na taj način otvaraju put ka izgradnji boljeg položaja žena u arapskim zemljama.

Jedna od njih, koja poslednjih dana nesumnjivo privlači pažnju javnosti, jeste princeza iz Dubaija Šeika Mahra bin Mohamed bn Raših al Maktum koja ima 29 godina i koja je nedavno krunisala svoju vezu brakom sa šeikom Manom bin Mohamedom bin Rašidom Al Maktumom. Inače je ćerka aktuelnog potpresednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Prelepa mlada Arapkinja je diplomirala međunarodne odnose na Univerzitetu u Britaniji što je potvrdila i fotografijom na svom Instagram profilu. Arapska princeza je rado viđen gost na mnogim prestižnim događajima u svojoj zemlji, pa je tako viđena prilikom otvaranja draguljarnice u Dubaiji Molu, kao i na dodeli nagrada za istaknute arapske ličnosti. Šeika Mahra je prepoznata i po filantropskom radu i angažovanju u društvenoj zajednici.

Ona podržava ciljeve kao što su položaj i osnaživanje žena, održivost životne sredine, pomoć ugroženima, kao i podržavanje lokalnih talenata. 

Poput svog oca ona deli ljubav prema konjima, pa je prošle godine prisustvovala Svetskom kupu u Dubaiju. 

S druge strane, njen izabranik potiče iz ekstremno bogate porodice šeika i ljubitelj je konja, ribolova i putovanja. Zato i ne čudi što se često na društvenim mrežama pojavljuju snimci na kojima je ona u šopingu, a gde se vidi na koji način zapravo funkcionišu osobe koje imaju toliku količinu novca. 

Arapska princeza je viralna i popularna na TikToku pa mnogi ne ostaju imuni na njenu lepotu komentarišući da će Emirati dobiti u budućnosti harizmatičnu i lepu vladarku.

 

 

- Prelepa žena -

- Ona je više od lepote -

- Kraljica je najlepša na svetu - komentarišu Tiktokeri ispod njenih objava.

Princeza ima orijentalnu lepotu i prirodno tamnu boju kose, međutim prolazila je kao i većina žena kroz razne transformacije i među poslednjim slikama i snimcima koji su na društvenim mrežama prisutni ona se ofarbala u plavo i ta frizura joj savršeno pristaje.

Šeika Mahra je primer i nada mnogim arapskim ženama da pronađu svoje mesto u društvu i da rade na sebi i svom razvoju menjajući sliku o rigoroznim zakonima i pravilima sa kojima se tamošnje žene suočavaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)