Zanimljivosti

GODINAMA SKRIVAJU IDENTITET: Evo kojih 7 poznatih ličnosti je promenilo ime i prezime, među njima je i MEGAN MARKL! (VIDEO)

Neki su i zvaničnim dokumentima izbrisali podatke koji su im pisali po rođenju.

08.04.2023 16:01

GODINAMA SKRIVAJU IDENTITET: Evo kojih 7 poznatih ličnosti je promenilo ime i prezime, među njima je i MEGAN MARKL! (VIDEO)
Tanjug/AP

Decenijama unazad slušamo o surovosti šou-biznisa. Naime, put do svetske slave nije nimalo lagan, pa je sve više onih koji su spremni na sve kako bi što lakše prešli taj put. Odavno nije bitan samo talenat za određenu profesiju, već i to kako se ličnosti prezentuju javnosti, pa zbog toga oko sebe okupljaju ceo tim ljudi koji pazi na svaki detalj. Osim javnih nastupa, izgleda i generalnog ponašanja, neke javne ličnosti su otišle korak dalje. Zarad potencijalno velike karijere promenile su lični identitet. Sudeći prema tome kakav uspeh danas ostvaruju, čini se da je to bio dobar potez.

Zvezde poput Elton Džona i Helen Miren toliko su dugo u šou-biznisu da su verovatno i zaboravili kako glasi njihovo pravo ime i prezime. 

Ovih 7 svetski poznatih zvezda promenile su ime ili prezime. Evo kako se zaista zovu.

Tanjug/AP

Megan Markl promenila je ime jer je lepše zvučalo

Megan Markl zvala se Rejčel Megan Markl

Puno ime bivše glumice, a danas vojvotkinje od Saseksa zapravo je Rejčel Megan Markl. Ona nikada nije objasnila razlog promene imena. Sumnja se da je, kao i mnogi glumci, zvezda obrisala deo svog imena zbog privlačnosti i toga kako ono zvuči.

youtube/printscreen- E! Red Carpet & Award Shows

Điđi Hadid zapravo se zove Jelena

Manekenka Điđi Hadid bila je Jelena

Američki supermodel Đigi Hadid promenila je ime iz Jelena u svoj slatki nadimak Gigi (engl). Kako prenosi pariski Vog, umetničko ime Hadidovoj je osmislila njena majka Jolanda i nazvala ju je Điđi. 

- U prvom ili drugom razredu bila je i jedna devojčica koja se zvala Helena, pa je došlo do zabune sa učiteljicom koja je morala da proziva naša imena. Učiteljica je tad pitala moju mamu: "Ako bih Jelenu zvala nadimkom, kako bi to bilo?" A moja mama je rekla: "Ponekad je zovem Điđi" i to ime se zadržalo - rekla je poznata lepotica.

Foto: Tanjug/AP

Nikolas Kejdž krio je poreklo

Nikolas Kejdž je rođen kao Nikolas Kim Kopola

Glumac Nikolas Kejdž u glumačke vode uplovio je još kao tinejdžer kada se 1981. godine pojavio u komediji The Best of Times. Poreklo glumca skrivano je od javnosti, a Nikolas je za to imao poseban razlog. Naime, on je rođen kao Nikolas Kim Kopola u porodici italijansko-nemačkog porekla koja je kroz generacije bila povezana sa filmom i umetnošću uopšte. Nikolasov deda Karmajn Flautist Kopola je bio kompozitor, a baka Italija glumica. Otac Avgust Kopola bio je pisac i profesor književnosti, a majka Džoj Vogelsang balerina i koreograf. Međutim, malo je poznato da je stric slavnog glumca legendarni režiser Fransis Ford Kopola.

- Kasting agenti proveli bi čitavu audiciju raspitujući se o mom ujaku Frensisu – rekao je jednom prilikom Kejdž za američke medije, aludirajući na činjenicu da je zato od mnogih krio svoje poreklo.

Zbog toga odlučio je da se dalje predstavlja novim imenom. 

Tanjug/AP

Elton Džon nije bio zadovoljan svojim imenom

Elton je rođen kao Redžinald Kenet Dvajt

Originalno ime legendarnog muzičara ser Eltona Džona je zapravo Redžinald Kenet Dvajt. Kasnije u životu, navodno je rekao da mu se više ne dopada njegovo ime. U intervjuu iz 1987. godine je to čak i objasnio.

Kada sam postao Elton Džon to je bilo kao nov život. Nije mi se posebno dopalo da sam Redžinald Dvajt. Imao sam previše nesrećnih uspomena - govorio je muzičar.

Prema mnogobrojnim izveštajima, novo ime svetske zvezde inspirisano je njegovim kolegom iz benda, Eltonom Dinom, dok je "Džon" u međuvremenu pozajmljeno od muzičara Long Džona Boldrija.

Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Bruno Mars

Bruno Marsa je Piter Hernandez 

Pevača Bruno Marsa su godinama napadali kako želi da sakrije svoje portorikansko poreklo. Njegov otac, jevrejski Portorikanac, bubnjar iz Bruklina, "kriv" je za ime koje pevač danas nosi.

Moj tata mi je dao nadimak Bruno kada sam imao dve godine - rekao je svojevremno pevač.

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP,

Helen Miren je Britanka za koju je malo ko znao da je ruskog porekla 

Glumica Helen Miren ruskog porekla

Malo ko zna da je pravo ime britanske filmske zvezde glasi Jelena Lidija Vasiljevna Mironova. Rođena je u Londonu, u porodici ruskih emigranata. Njen deda Pjotr bio je oficir u vojsci cara Nikolaja II Romanova, a posle Oktobarske revolucije prebegao je u Englesku. Interesantno je i da se grofovska porodica njene prabake pominje u Tolstojevom romanu "Rat i mir". Sa željom da se na trenutak vrati korenima, Helen je u Rusiji snimala seriju o Katarini Velikoj, gde je igrala naslovnu ulogu.

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Lana Del Rej

Lana Del Rej je Elizabet Vulridž Grant 

Lana Del Rej rođena je u Njujorku, a zbog svojih kontroverznih tekstova i spotova, proslavila se u Holivudu veoma brzo. Lana je ćerka Roba Granta, milionera i investitora, pa je od malih nogu uživala u luksuzu. Međutim, malo ko zna da je pevačicino pravo ime Elizabet Vulridž Grant.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)