Zanimljivosti

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA ESTETSKE HIRURGIJE: Ovi poznati muškarci transformisali su telo operacijama a nisu jedini (FOTO)

Kako otkrivaju estretski hirurzi muškarci se najčešće podvrgavaju liposukciji, operacijama nosa, podizanju kapaka, uklanjanju viška iz grudi ali i brazilskom podizanju zadnjice.

06.04.2023 18:00

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA ESTETSKE HIRURGIJE: Ovi poznati muškarci transformisali su telo operacijama a nisu jedini (FOTO)
Instagram/Bendman KEvo

Prema podacima Udruženja američkih estretskih hirurga sve više muškaraca se podvrgava raznim zahvatima kod plastičnih hirurga. Najčešće rade podizanje kapaka, liposukciju, operaciju nosa, smanjenje grudi koje nastaju nakon preterane upotrebe steroida, koriste botoks za peglanje bora, ali i brazilsko podizanje zadnjice.

Prema podacima ovog udruženja 1,3 miliona Amerikanaca svake godine imalo je neku estetsku intervenciju na licu ili telu. Međutim, još uvek vlada određena stigmatizacija ovakvih muškaraca iako je, prema rečima lekara, sve više onih koji se priklanjanju pokretu "mejkover tata", odnosno žele da budu mladoliki i izgledaju onako kakvi su bili pre dobijanja dece.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BandMan Kevo (@bandman_kevo)

Porast broja muških pacijenata

Prema rečima dr Metjua Delmaura estetskog hirurga iz Njujorka, poslednjih 20 godina došlo je do tihog porasta broja muškaraca koji se podvrgavaju estetskim korekcijama.

- Iako sve više javnih ličnosti ne krije da su se podvrgli estetskoj operaciji ovakva vrsta ulepšavanja među muškarcima i dalje je tabu. Procena je da 15 odsto pacijenata na mojoj klinicui u Njujorku čine muškarci i taj broj raste iz godine u godinu - naveo je on.

Reper iz Čikaga Bandmen Kevo ne krije da se podvrgao uklanjaju masnih naslaga oko struka i sa stomaka. On je čak estetsku operaciju najavio fanovima na Instagramu, a njegova objava je postala viralna.

- Naporno sam vežbao ali koliko god da sam trenirao nisam mogao da se rešim sala na stomaku. Zbog toga sam odlučio da odem na liposukciju i da konačno dobijem bolju defeniciju mišića i pločice na stomaku - priznao je on.

Kevo je bio podvrgnut liposukciji abdomena i struka, kao i brazilskom podizanju zadnjice a rezultate operacije je podelio na Instagramu

On nije jedina javna ličnost među muškarcima koja se podvrgla ulepšavanju. Sumnja se da je Lijam Pejn,  nekadašnji član boj benda One Direction išao pod nož. Njegove najnovije fotografije ukazuju da je Pejn uradio uklanjanje bukalne masti iz lica. U pitanju su jastučići masti između vilice i obraza a njihovo tajno uklanjanje dovodi do oštrijih, isklesanijih crta lica i naglašenih kostiju jagodica. 

TV voditelj i jedan od sudija šou programa "Američki idol" Sajmon Kauel postao je neprepoznatljiv nakon zatezanja lica i botoksa. Prema proceni plastičnih hirurga on je radio i zatezanje kapaka i preoblikovanje nosa. Kako su svojevremeno pisali svetski mediji čak je i njegov sin histerično plakao jer nije prepoznao oca nakon jedne operacije. 

Najtraženija liposukcija

Prema podacima Udruženja američkih estetskih hirurga muškarci čine samo 8 odsto svih kozmetičkih procedura u SAD ali je primetan rast broja pacijenata među pripadnicima jačeg pola. 

- Muškarci najčešće dolaze na liposukciju i lečenje ginekomastije odnosno uvećanih dojki koje nastaju kao rezultat zloupotrebe steroida i javlja se kad se izbace iz ravnoteže hormoni u telu što dovodi do previše estrogena - kazao je dr Nikolas Džons plastični hirurg iz Atlante.

On je objasnio da muškarci najčešće traže liposukciju koja kod njih daje mnogo bolje rezultate nego kod žena zbog same anatomije muškog tela.

- Liposukcijom muško telo će dobiti visoku definiciju i istaći muskulaturu. Smatram da muškarci to rade zato što žele da izgledaju mišićavije. Liposukcija u proseku košta oko 3.000 dolara što nije previše skupo ali i objašnjava zašto se sve više pripadnika jačeg pola odlučuje na ovu intervenciju. Razlog za to može da bude i činjenica da su društvene mreže preplavljene slikama mladih, mišićavih muškaraca pa iako to ne bi priznali, i pripadnici jačeg pola žele tako da izgledaju - dodao je on.

Tanjug/AP

Već godinama se polemiše kakve sve estetske operacije je imao Sajmon Kauel

I mladi momci kod estetičara

Kako je istakao dr Delmaur plastični hirurg iz Njujorka ranije su se na estetske i kozmetičke tretmane najčešće odlučivali muškarci između 40 i 50 godina, ali je u poslednje vreme primetno da se sve više operišu i oni mlađi momci koji su u dvadesetim i tridesetim. 

- Muškarci kao i žene žele da budu lepi, nema tu neke razlike. I dok žene lakše dolaze do informacija o estetskim korekcijama jer je bar jedna do dve njihove prijateljice već imala neku intervenciju kod muškaraca je to drugačije. Pre same operacije važno mi je pacijentu objasnim ne samo proceduru već i koliko će trajati oporavak. Moraju biti strpljivi, jer je nekad potrebno da prođu nedelje pa čak i meseci kako bi se videli rezultati operacije - pojasnio je on. 

Prema njegovim rečima, pacijentima najteže pada što nakon operacije ne mogu brzo da se vrate treninzima.
- Ja im uvek kažem da Rim nije izgrađen za jedan dan i da je ključno strpljenje. Moraju da poštuju sve preporuke postoperativnog oporavka a prerani povratak u teretanu može dovesti do problema sa procesom zarastanja. Mi ne možemo da rešimo sve probleme svojih pacijenata, ali može da učinimo da se osećaju lepše i sigurnije u sebe - zaključio je dr Delmaura. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)