Zanimljivosti

ČARLS I KAMILA PREMRLI OD STRAHA, USLEDIO JE KRIK, ONA ZAVRŠILA NA PODU AUTOMOBILA: Britanci u šoku, kralj pokazao emocije u javnosti! (FOTO)

Ovo je jedini trenutak kada je aktuelni vladar trona Ujedinjenog Kraljevska na ekstreman način pokazao slabost i to zato što je, kako tvrde stručnjaci za govor tela, sa njim bila njegova supruga.

05.04.2023 13:15

ČARLS I KAMILA PREMRLI OD STRAHA, USLEDIO JE KRIK, ONA ZAVRŠILA NA PODU AUTOMOBILA: Britanci u šoku, kralj pokazao emocije u javnosti! (FOTO)
Tanjug/AP

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila proslaviće 9. aprila 13 godina braka. Britanski monarh je odrastao pod budnim okom javnosti, naučio je da savršeno vlada svojim emocijama i da ih nikad ne pokazuje u javnsoti.

Kako ističe stručnjak za govor tela, Kamila je njegova "Ahilova peta" i jedino u njenom prisustvu on dozvoljava sebi da pokaže bilo kakva osećanja. Pritom, kako podseća britanski Ekspres, emocije je u javnosti Čarls pokazao samo dvaput. 

Tanjug/AP

Kamila je Čarslsova "Ahilova peta", smatraju stručnjaci

Strah od demonstranata

Prema rečima eksperta za govor tela Džudi Džejms, kralj Čarls je samo dvaput u javnosti dopustio sebi da pokaže emocije. 

- Od pucanja bine u Australiji do gađanja jajima u Škotskoj Čarls je ostajao miran i staložen, bez ikakvih emocija na licu. Međutim, pre više od jedne decenije on je dozvolio sebi da pokaže strah. Incident se dogodio kad je automobil u kome su bili Čarls i Kamila zaglavio u gužvi demonastranata koji su ih napali na putu ka kraljevskoj palati. Iako se učinilo da se njih dvoje u kolima svađaju zapravo su oboje bili uplašeni i proživeli su jedan vrlo stresan trenutak - rekla je ona.

 

 

Taj slučaj je pokazao da Čarls, koji je obično hladan, ume da pokaže emocije, posebno kad je Kamila pored njega.

- Tokom ovog incidenta je viđeno kako su šokirani Kamila i Čarls pokušali da sakriju strah. Čarls je stezao prste svoje supruge pokušavajući da zadrži pribranost. Prema jednom izveštaju koji se kasnije pojavio u javnosti, Kamila je ležala na podu automobila dok je Čarls hrabro sedeo na svom sedištu i mahao grupi razularenih demonstranata koji su napali njihov automobil - rekla je Džejmsova.

Ona je objasnila da postoji i jedan snimak na kom se vidi da je Kamila instinktivno pokušavala da zaštiti Čarlsa jer joj je ruka u jednom trenutku ispružena i izgleda kao da šakom pokušava da ga zaštiti.

Tanjug/AP

Kamila je tu da uvek priskoči u pomoć kralju Čarlsu

"Sukob" s penkalom

Drugi događaj na kome je Čarls izgubio živce dogodio se nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete II. Naime, kako su britanski mediji tada ocenili. prvi izazov u svojoj vladavini je novi kralj imao zbog "sukoba" sa penkalom. Naime, kralj Čarls je s kraljicom suprugom Kamilom prisustvovao prijemu u dvorcu Hilsboro u Severnoj Irskoj, gde se sreo s članovima skupštine Severne Irske. Tokom ceremonije potpisivanja knjige, pred kraj posete, on je shvatio da je isprva napisao pogrešan datum, a potom se požalio na penkalo koje je puštalo mastilo. Problem je rešila Kamila koja mu je pružila drugu olovku.

- Osim te dve situacije kralj je vrlo staložen i izbegava da pokaže u javnosti bilo kakve emocije, čak i da je blago potresen. On jednostavno savršeno vlada svojim emocijama i uvek je pribran - zaključila je Džejmsova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)