Zanimljivosti

NEZAPAMĆENI SKANDAL TRESE BEKAMOVE: Pljušte tužbe i pojavljuju se skandalozni detalji iza kulisa venčanja Bruklina Bekama i Nikole Pelc!

Nevestin otac i milijarder Nelson Pelc tužio je otpuštene planerke venčanja zahtevajući da mu vrate depozit, a one su uzvratile kontratužbama i dokazima koji otkrivaju skandalozne detalje s događaja koji je obeležio 2022. godinu.

19.02.2023 19:01

NEZAPAMĆENI SKANDAL TRESE BEKAMOVE: Pljušte tužbe i pojavljuju se skandalozni detalji iza kulisa venčanja Bruklina Bekama i Nikole Pelc!
Foto: Tanjug/AP

Za nešto više od mesec dana Bruklin Bekam i Nikola Pelc proslaviće prvu godišnjicu venčanja. Najstariji sin Dejvida i Viktorije Bekam oženio se 4. aprila 2022. s ćerkom američkog milijardera Nelsona Pelca na raskošnoj ceremoniji vrednoj 3,6 miliona dolara na Floridi.   

Kako su tada pisali svetski mediji, probleme na svadbi je pravila Viktorija koja nije bila zadovoljna, ali izgleda da za njom ne zaostaje ni milijarder Nelson Pelc, nevestina majka, pa ni sama Nikola, koji su napravili pravi pakao organizatorkama venčanja. Na kraju su ih otpustili, a sad ih i tuže. 

Pljušte tužbe

Nelson Pelc je otpustio organizatorke venčanja Nikol Bragan i Arijanu Grijabel uoči samog venčanja, a sad je podneo tužbu na 188 strana protiv njih tražeći da mu vrate skoro 150.000 evra depozita koje je uplatio. One su uzvratile kontratužbom tražeći odštetu, a Nelsona su nazvale "milijarderom nasilnikom". Tužbe su podnele protiv tadašnje neveste Nikole Pelc, njene majke Klaudije, dizajnera venčanja Rišija Patela i traže odštetu od najmanje 46.000 evra, plus troškove suđenja zbog maltretiranja koje su preživele.

Kako piše Dejli mejl, iza elegantnog venčanja, sa kog su slike objavljene u Vogu, krije se prava drama i mnogi skandalozni detalji koji tek sad izlaze na videlo.

Za venčanje Bruklina i Nikole najpre je bio angažovan Preston Bejli koji je se proslavio organizovanjem luksuznog venčanja holivudskih zvezda Ketrin Zite Džons i Majkla Daglasa u Njujorku u novembru 2000. godine. Međutim, on je nakon godinu dana dogovaranja oko Bruklinovog i Nikolinog venčanja sporazumno raskinuo ugovor, pa su Nikol i Arijana angažovane samo šest nedelja pre svečane ceremonije. Zbog tesnih rokova dogovoren je honorar od 296.700 evra, od čega su devojke skoro polovinu novca dobile na ime depozita.

Haos sa nevestom

Međutim, kako piše u sudskim dokumentima koje su Nikol i Arijana predale, uz brdo poruka i mejlova, sve je bilo više nego haotično i one su prošle pravu torturu. Mlada je bila suviše zauzeta da bi razgovarala s njima telefonom oko detalja svadbe, lista gostiju bila je nepotpuna, putni aranžmani za brojne zvanice iz inostranstva nisu bili napravljeni, čak su imale problem sa cvećem i tortom. Problem su bili frizeri, šminkeri, fotografi i snimatelji i niko nije znao šta se dešava. Prethodno angažovan bend, koji je trebalo da svira na svadbi, otkazan je na zahtev neveste koja je želela pevačicu. Kako naglašavaju Nikol i Arijana, radile su po 17 sati dnevno kako bi ispunile sve želje svojih klijenata, ali to nije bilo dovoljno.

- Nikola i njena majka Klaudija insistirale su na tome da se svi problemi oko venčanja drže u tajnosti kako za njih ne bi saznala Bekamoma mama Viktorija, uključujući i probleme sa spiskom gostiju – piše u sudskim spisima.

Vrhunac sukoba je nastao na sastanku 1. marta kada je besan Nelson rekao planerkama venčanja da želi da otkaže svadbu jer je sve otišlo dođavola, ali je nevestina majka insistirala da se ništa ne otkazuje jer bi to uništilo njenu ćerku.

Klaudija krila troškove od muža

Prema sudskim spisima, Nelson Pelc je platio 3,6 dolara za troškove venčanja, ali prema sudskim dokumentima, bilo je troškova koje je njegova supruga Klaudija želela da sakrije od njega.

- Veruje se da je Nelson platio više od 100.000 dolara za frizere i šminkere svoje ćerke, plus njihove putne troškove, ali da je Klaudija molila Nikol i Arijanu da to sakriju od njenog supruga koji bi je „ubio da je znao kao rasipaju novac“ – piše u dokumentima dostavljenim sudu nakon kontratužbe planerki venčanja.

Za razliku od Pelcovih koje su ocrnile, devojke tvrde da je Bruklin Bekam bio savršen gospodin i da ih je često hvalio za trud koji ulažu u organizaciju venčanja. S druge strane, njegova supruga Nikola je "histerična i nepismena devojka koja ne zna šta hoće". Jedan od sukoba je, inače, izbio i oko liste zvanica za venčanje koje su planerke želele da joj pošalju preko aplikacije, ali je Nikola insistirala da spisak dobije isključivo putem mejla ili sms poruke.

- Sto puta sam vam već rekla, ne želim nikakvu aplikaciju, niti gugl dokument. Samo sms ili mejl, jednostavno zar ne?! To je način na koji moja mama i ja volimo da komuniciramo, mi smo stara škola – napisala je Nikola u jednoj od brojnih poruka planerkama venčanja.

Ona je poslala i sliku ružičastog salona za afterparti posle venčanja.

- Ko će se pobrinuti za afterparti? Želim ovakvo svetlo umesto disko kugle i da sve bude u bojama breskve, kajsije i bebi roze. Želim „vodeni prolaz“ i odgovarajući vodeni plesni podijum – napisala je tadašnja nevesta.

Cveće nije dovoljno belo

U jednom delu tužbe Nelson je izrazio zabrinutost jer je verovao da planerke piju tekilu i da zbog toga nisu bile sposobne da sve organizuju. Međutim, Nikol i Arijana demantuju te navode i tvrde da nisu konzumirale alkohol. U svojoj kontratužbi one su navele da Nikola ničim nije bila zadovoljna, pa čak joj ni cveće nije bilo dovoljno belo.

- Trebalo je da bude više belo. Nisam znala da su ruže kremaste – napisala je u jednoj od poruka nevesta nakon što je videla fotografije božura i ruža koji je trebalo da ukrašavaju prostor za svadbu.

Kako ističu planerke, problema je bilo sa svim i svačim - od toga koja muzika će se svirati na svadbi, do toga kako će muzičari biti obučeni.

Bruklin, koji je tada planirao kuvarsku karijeru, poželeo je da gostima ponudi svoj hamburger pod imenom „Bekamova torba“, ali je to njegova verenica oštro odbila uz emotikon povraćanja. Na kraju se sve završilo otkazom planeriki venčanja, na čemu je insistirala Nikola, a čitav slučaj je završio na sudu. Venčanje Bruklina i naslednice milijardera je održano 4. aprila 2022. u prisustvu brojim zvanica svetskog džet-seta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)