Zanimljivosti

NAKON PORODIČNE TRAGEDIJE POVUKLA SE IZ ATLETIKE: Majka Ivane Vulete bila je trofejna atletičarka, a onda je rešila da sve napusti (FOTO)

Jedna od naših najboljih sportiskinja je nastavila uspešan put koji je je njena mama naglo prekinula.

29.01.2023 14:01

NAKON PORODIČNE TRAGEDIJE POVUKLA SE IZ ATLETIKE: Majka Ivane Vulete bila je trofejna atletičarka, a onda je rešila da sve napusti (FOTO)
atletski savez srbije/tanjug

Ivana Vuleta danas na svakom takmičenju postavlja nove rekorde, a nebrojano puta osvojila je najsjajnije odličje. Mnogi bi se složili sa tim da joj nema ravne u atletici, te da će tek nizati nove uspehe.

Međutim, malo ko zna da je za atletičarkinu ljubav prema tom sportu zaslužna njena majka Vesna Španović, koja je takođe bila veoma uspešna u toj sportskoj disciplini.

Profimedia.rs

Ivana Španović godinama niže uspehe u atletici

- U šesnaestoj godini sam 100 metara pretrčavala za 12 sekundi, volela sam i skok udalj, i ispred mene je bila velika budućnost. Sa 17 godina postala sam prvakinja stare Jugoslavije, u kojoj je konkurencija bila žestoka. Ubrzo mi je umrla majka, i to nisam mogla da prebolim. Odustala sam... Ivana je nastavila gde sam ja stala i zbog toga sam naročito srećna i ponosna - govorila je Vesna svojevremeno za domaće medije.

Ivana je odrastala uz mamine medalje u stanu i zbog toga se i zainteresovala za kraljicu sportova.

- Prvi put se zainteresovala kada je videla moje medalje. Osam godina sam se bavila baš onako… pričali su da sam talenat. Ivana je nastavila tamo gde sam ja stala bukvalno - rekla je majka trofejne atletičarke.

YouTube/printscreen RTS

Vesna Španović prenela je ćerki ljubav prema atletici

Vesna i Ivana imaju odličan odnos, kako mama Vesna kaže, ali desilo se jednom da su se posvađale i da nisu razgovarale tri dana. Vesna neretko voli da komentariše Ivanine uspehe na terenu i povremeno zbog toga dođe do sitnih čarki. S obzirom na to da je ranije prošla kroz isto što i Ivana, Vesna se teško suzdržava  ne kaže šta misli o svakom njenom potezu u karijeri. Vesna je objašnjavala i zbog čega najčešće dolazi do svađa ili razmirica u domu šampiona.

Nije da se sad nešto posebno posvađamo. Možda neki put što se tiče sporta, kad ja kažem da je ok neku medalju osvojila, meni je sve ok, ali ona uvek naravno želi zlato. Sećam se iz Moskve (Svetsko prvenstvo 2013.) kad smo došli, ja joj kažem sve super, odlično, a ona me je samo pogledala i kao, šta je odlično?! Ja kažem, "pa medalja", a ona me onako bledo gleda kao: ”šta je tu odlično, što mi to govoriš, mogla sam bolje”. Tu smo se malo zakačile i tri dana nismo pričale, ali dobro – govorila je Vesna Španović.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)