Zanimljivosti

ZA NJOM SU UZDISALI SVI MUŠKARCI SVETA, A DANAS KAŽU DA JE KOST I KOŽA: Na ivici je anoreksije, ali i dalje pokazuje telo! (FOTO)

Nekadašnja najplaćenija manekenka na svetu (57), užasava se botoksa i svih ostalih procedura podmlađivanja, a ne obraća pažnju ni na kritike da nije ni blizu onoga kako je izgledala.

28.12.2022 19:01

ZA NJOM SU UZDISALI SVI MUŠKARCI SVETA, A DANAS KAŽU DA JE KOST I KOŽA: Na ivici je anoreksije, ali i dalje pokazuje telo! (FOTO)
Shutterstock

Paulina Elisa Porizkova (57) je nekadašnja najplaćenija manekenka na svetu koja je zaradila impozantnu sumu od čak 6 miliona dolara za saradnju sa kompanijom Este Lauder. Rođena je 9. aprila 1965. u Prostejovu u Čehoslovačkoj, a ima dvojno državljanstvo u Švedskoj i u Americi. Njena školska drugarica našminkala ju je kada je imala svega 15 godina i njene fotografije poslala modnim agencijama. Usledio je poziv u Pariz, a do ranih dvadesetih godina se već pojavila na naslovnicama nekih od najpopularnijih časopisa širom sveta, poput Voga, Ela i Glamura.

Ona neretko na Instagramu objavljuje fotografije prirodno sede kose i bez trunke šminke, a tako se susrela i sa određenim negativnim komentarima. Pojedini su istakli da je ona samo bleda senka one žene raskošne lepote od pre i da je sada samo kost i koža. Paulina izgleda da 5 para ne daje za to, velika je protivnica estetskih intervencija i plastičnih operacija i ponosito ističe svoje godine, sedu kosu i svaku boru sa kojom se, kako kaže oseća sjajno.

 

 

Dok je napravila pomak kad je raznovrsnost modela u pitanju, po pitanju građe tela i boje kože, modna industrija stoji u mestu što se tiče godina modela, a upravo bi trebalo da radi suprotno. Treba da podstiče žene da stare prirodno i da se ne boje starenja, starenje nije bolest - istakla je ona za medije.

Ona je dodala i da je tokom duge karijere uvek služila kao ukras na snimanjima, a to joj se nikada nije dopadalo.

-  Volim pokrete koji slave različitost, drugačije oblike tela, boje kože, sve je to prelepo i stajem iza toga. Ono što ne praštam modnoj industriji je “Ejdžizam, bejbi”! U ovom društvu je sramota stariti! Ja se, s druge strane, sada u ovim godinama osećam mnogo pametnije, bolje, duhovitije, strpljivije nego što sam ikada bila. Nisam još spremna da prestanem da radim - odgovorila je Porzikova.

 

 

Ona ima dvojicu odraslih sinova sa preminulim frontmenom benda "The Cars", Ricom Ocasekom. Par se upoznao tokom snimanja spota za pesmu "Drive", venčali su se davne 1989., a razveli 2017. godine. Pevač je pronađen mrtav u svom stanu dok je njihov brakorazvodni postupak još bio u toku, a Paulina je usled toga zapala u tešku depresiju. 

Manekenka nikada nije koristila prednosti koju nudi botoks, hijaluroni i ostali tretmani podmlađivanja. Ona smatra da je još mnogo karijere pred njom i ne želi da prestane sa radom samo zato što ima godine koje ima, a i dalje je zaštitno lice mnogih brendova. 

-  Ne želim da me iko otpusti zato što imam malo više bora ili mi je koža opuštenija i kosa seda, sada kada sam fantastična, fantastičnija nego što sam ikada bila! U stvari, sama ću sve to staviti na izvolte i reći, evo, ovo sam ja u svom najboljem izdanju. Suočite se s tim! - napisla je ona u jednoj od poslednjih objava na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Stole

29.12.2022 05:15

Svi komplimenti za izgled... 57 godina.. Kažete kost i koža? A koliko kg vi imate?