Zanimljivosti

KRALJICA I ČARLS SU JEDNU GLUMICU VEĆ PRIHVATILI, ALI MEGAN NISU HTELI: Priča o supruzi lorda Vindzora je najbolnija Harijeva tačka!

Sofi Vinklman je engleska glumica koja se udala za rođaka pokojne kraljice i Elizabete II i koja je odmah prihvaćena u moćnu familiju za razliku od supruge princa Harija.

23.12.2022 17:01

KRALJICA I ČARLS SU JEDNU GLUMICU VEĆ PRIHVATILI, ALI MEGAN NISU HTELI: Priča o supruzi lorda Vindzora je najbolnija Harijeva tačka!
shutterstock.com

Ako ste ikada čuli za Sofi Vinklman ili za seriju "Dva i po muškarca" onda mora da znate da je baš pomenuta dama nastupala u tom ostvarenju, ali i u mnogim drugim koja su proizvod američke filmske i serijske industrije. Međutim, verovatno niste znali da je Sofi ujedno i član britanske kraljevske porodice koja očigledno zbog svoje glumačke karijere nije prošla kao supruga princa Harija, Megan Markl. Zato se ona danas često može videti na svim događajima na kojima su i vojvoda i vojvotkinja od Velsa, princ Vilijam i Kejt Midlton, ali i mnogi drugi ugledni članovi moćne familije.

Poznata engleska glumica udala se za Lorda Frederika Vindzora 2009, rođaka pokojne kraljice Elizabete II, i to na ceremoniji kojoj su prisustvovali svi članovi kraljevske porodice. Par se, međutim, ubrzo nakon tog događaja preselio u Kaliforniju u SAD kako bi Sofi mogla da nastavi svoju glumačku karijeru. Iako su se u međuvremenu vratili u rodnu Britaniju, dugo su živeli na relaciji Kraljevstvo-Amerika i to nikome nije smetalo.

Ledi Vindzor je često viđena na raznim dešavanjima u okviru kraljevske porodice i slikana je na nacionalnim događajima. Prisustvovala je i obeležavanju platinastog jubileja pokojne kraljice ovog leta, kao i na njenoj sahrani nekoliko meseci kasnije.  

Ta uspešna glumica je studirala na univerzitetu Kembridž, gde je i upoznala svog budućeg supruga, sina princa Majkla od Kenta. 

Za razliku od Megan koja nije imala najbolje iskustvo niti se snašla u kraljevskoj porodici Sofi je imala samo reči hvale za članove kraljevske porodice, kao i za način kako su je dočekali.

- Nisam imala nijedno negativno iskustvo. Kraljica je bila divna, princ Čarls je bio divan, princ Vilijam isto tako. Nikada me ne bi odbacili. Svi se brinu o meni. O, Bože, nadam se da ne zvučim preterano - rekla je ona jednom prilikom za Tajms 2020. godine, a prenosi Miror. 

Za vreme boravka u Americi par je 2013. dobio ćerku Mod Elizabet Dafne Marinu Vindzor. Devojčica je 54. u redu za tron, a ime je dobila po precima. Mod je bila kraljica Norveške, ćerka kralja Edvarda VII, a Elizabeta je u čast pokojne britanske kraljice. Srednje ime Dafne njihova ćerka dobila je po Sofinoj baki, a Marina je bilo ime bake lorda Frederika, Marine od Grčke i Danske.

Iako su izvesno vreme proveli u Americi, par je kasnije odlučio da se vrati u Britaniju gde su 2016. godine dobili i drugu čerku, Izabelu Aleksandru Mej Vindzor. Devojčice su započele školovanje u Tomasovoj školi u Batersiju, istoj gde obrazovanje stču i princ Džordž i princeza Šarlot

Da među kraljevskim članovima, pa čak i najmlađim rođacima, vlada harmonija dokaz je da je starija ćerka bračnog para Vindzor bila uslikana kao deveruša zajedno sa princem Džordžom i princezom Šarlot na venčanju princeze Eugenije. 

Lejdi Frederik Vindzor doživela je saobraćajnu nezgodu 2017. godine iz koje se jedva izvukla nakon što je pretrpela teške povrede. Ona je opisala to iskustvo kao jedno od najtraumatičnijh. Međutim, nega koju joj je pružila cela kraljevska porodica, posebno kralj Čarls i princ Vilijam, Sofi je posebno isticala. 

Poznata glumica bila je gost na venčanju princeze od Velsa 2011. godine kao i na venčanju svoje zaove, Ledi Gabrijele Vindzor 2019. godine. Ona je čak zapevala na njenom venčanju, ističući još onda za britanske medije kako je pevala omiljenu pesmu svoje zaove "Hoćeš li me voleti sutra?".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)