Zanimljivosti

ČOLINA FOTOGRAFIJA KOJA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA ŠOKIRALA LJUDE: Da li je moguće da je ovo on? (FOTO)

Čuveni pevač uvek iznova uspeva da iznenadi sve poštovaoce njegovog lika i dela.

13.12.2022 18:01

ČOLINA FOTOGRAFIJA KOJA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA ŠOKIRALA LJUDE: Da li je moguće da je ovo on? (FOTO)
Tanjug/AP

Najveća balkanska zvezda Zdravko Čolić (71) rođen je i odrastao u Sarajevu. Za rodni grad, kako je često isticao, vezuju ga najlepše uspomene. Malo je poznato da je kao dete trenirao fudbal i bio golman u juniorskom timu FK Železničar, a potom se prebacio na atletiku.

Na jednom takmičenju u atletici osvojio je drugo mesto, odmah iza reprezentativca, čuvenog Nenada Stekića. Ljubav prema atletici ostala je i do danas, pa se Čolić često može videti kako džogira po Košutnjaku i izvodi osnovne vežbe zagrevanja.  

Međutim, ovih dana je pažnju domaće javnosti više privukla njegova fotografija koja je počela da kruži društvenim mrežama, a na kojima se vidi upravo čuveni Čola i to iz vremena kada je živeo u Sarajevu i imao manje od 10 godina. Ona je mnoge ljude iznenadila budući da čuveni pevač, prema mišljenju mnogih, gotovo uopšte ne liči na sebe u odraslom dobu.  

Uspomene iz Hercegovine 

Prisećajući se detinjstva u jednom od brojnih intervjua, Čola je ispričao kako je pre polaska u školu dosta vremena provodio kod dede i babe u Hercegovini.

- Pamtim kako smo se okupljali u Trebinju kod bake i deda dok nismo pošli u školu i kako smo dobijali poklone od rođaka, prijatelja i komsija. Drukčije je to vreme bilo, ljudi su bili bezbrižniji, pa samim tim i otvoreniji jedni prema drugima. Dozivali su se preko ulice na kafu ili ručak, spavali jedni kod drugih, radovali se i tugovali zajedno. To se, nažalost, danas promenilo - s nostalgijom je ispričao Čola.

Njegov otac Vladimir, rodom iz hercegovačkog sela Vlahovići, bio je policajac, a majka Stana domaćica koja je brinula o sinovima.

- Bili smo veoma srećna porodica iako smo živeli od jedne plate, tatine. On je radio u državnoj službi pa nismo mogli da obeležavamo Božić onako kako se to danas radi, ali smo uvek s radošću čekali mlekara iz sela kod kog se praznik obeležavao sa svim običajima i koji nam je donosio uz mleko i božićne poklone - prisetio se čuveni pevač.

Svirke u parku 

Malo je poznato da je Čola bio talentovan za glumu, pa je kao dete igrao u nekoliko predstava, dok mu je muzika bila hobi. Pohađao je muzičku školu i učio da svira gitaru. Kao tinejdžer znao je da napravi svirku za društvo u parku sa drugarom Bracom Isovićem pa pa su ih prozvali "Duet Čole i Ise sa Grbavice".

Za 55 godina karijere Čolić je otpevao na stotine pesama, a mnoge su i danas veliki hitovi. Ipak, za njega lično jedna se posebno izdvaja. U pitanju je čuveni hit  "Sinoć nisi bila tu" koju je za njega napisao Kemal Monteno. 

- Ta numera me uvek vrati na početke, u moju Skenderiju, i dan kad sam položio matematiku i upisao treću godinu fakulteta. Uveče sam nastupao na “Šlageru sezone”, pevao sam “Sinoć nisi bila tu” i osvojio treće mesto publike i nagradu za interpretaciju. Sutradan je u svim novinama osvanuo naslov: “Pojavilo se novo ime u muzici – Zdravko Čolić”. Pesmu je napisao divan muzičar i čovek Kemal Monteno. Zbog svega toga ona ima posebno mesto u mom životu - rekao je jednom prilikom Čolić.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)