Zanimljivosti

OVE LEPOTICE SU NAJPLAĆENIJI MODELI U 2022. GODINI: Od zarade prve na listi će vam se zavrteti u glavi! (FOTO)

One za samo godinu dana zarade onoliko koliko neko s pozamašnom mesečnom sumom sakupi za čitav radni vek.

25.11.2022 20:01

OVE LEPOTICE SU NAJPLAĆENIJI MODELI U 2022. GODINI: Od zarade prve na listi će vam se zavrteti u glavi! (FOTO)
Tanjug/AP

Svet mode zna biti veoma surov, tome smo svedoci godinama unazad. Lepota i mladost uvek su na ceni te se brojne dame odriču svega što mogu kako bi pokušale da dođu do vrha i budu angažovane od strane uticajnih modnih kuća. 

Čak i oni koje moda ne zanima čuli su za imena poput Adriane Lime, Žizel Bundšen i Điđi Hadid. Prve dve su zaista obeležile jednu eru modelinga, te se smatralo da će njihovu slavu retko koja mlada dama nadmašiti. Čini se da su te sumnje opravdane. Ma koliko se novih lepotica pojavilo poslednjih godina one još ne mogu biti ni približno tražene kao Adriana i Žizel.

Ipak, na listi najplaćenijih modela za 2022. godinu našla su se i neka nova imena.

AP Photo/Jeff Christensen

Najplaćeniji model u 2022. godini

1. Žizel Bundšen

Sa svoje 42 godine Žizel Bundšen i dalje je najplaćeniji model. Njena zarada u 2022. godini iznosi vrtoglavih 33 milina dolara. Iako su neki zli jezici govorili da je njeno vreme prošlo, deluje da ono tek dolazi. U slučaju jedne od najpoželjnijih žena sveta možemo reći da lepota nije prolazna.

2. Rouzi Hantington

Rouzi Hantington zauzela je počasno drugo mesto, tik iza Žizel. Iako je imala pauzu od nekoliko meseci početkom godine kada je rodila ćerku Izabelu, potražnja za njom ne prestaje, a iznos na bankovnom računu samo raste. Rouzi je tokom 2022. godine zaradila 32 miliona dolara.

Tanjug/AP

Adriana Lima je godinama najtraženiji model

3. Adriana Lima

Lepotica Adriana Lima ima 41 godinu i karijeru na kojoj bi joj mnoge lepotice pozavidele. Tokom ove godine koja je na izmaku, bivša srpska snajka zaradila je 30 miliona dolara. Dok joj mnogi predviđaju penziju, čini se kao da je to daleko od realnosti.

youtube/printscreen- E! Red Carpet & Award Shows

Điđi Hadid osvaja modnu scenu

4. Điđi Hadid

Svi smo već čuli za sestre Belu i Điđi Hadid koje poslednjih godina osvajaju svet modelinga. Điđi je ipak lakše pronašla put do uspeha i slave. Tome svedoči i njena zarada koja ove godine iznosi 20 miliona dolara. Poslednjih godina sve uticajne modne kuće utrkuju se za saradnju sa tom poznatom lepoticom. 

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Za Džoun Smols se govori da je krasi egzotična lepota

5. Džoun Smols

Peto mesto po zaradi drži Džoun Smols. Ta Portorikanka je za samo par godina dostigla veliku popularnost i osvojila industriju lepote. Još 2013. Forbs ju je uvrstio na listu najplaćenijih modela kada je zauzela osmo mesto s godišnjom zaradom od oko osam miliona. Sada zarađuje skoro 20 miliona.

6. Liu Ven

Na šestom mestu je Kineskinja Liu Ven sa ostvarenom zaradom od 19 miliona dolara. Ona je ujedno i prva Azijatkinja koja je uspela da ostvari tako zapaženu dominaciju u modnoj industriji. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)