Moda

3 MODELA ČIZAMA KOJE MORATE IMATI OVE ZIME: Moderne i praktične!

Bilo da volite ravne ili na štiklu, plitke ili duboke, činjenica je da će vam bar jedan od ova 3 modela zatrebati tokom predstojećeg perioda.

21.11.2022 19:01

3 MODELA ČIZAMA KOJE MORATE IMATI OVE ZIME: Moderne i praktične!
shutterstock.com

Zima sve glasnije kuca na vrata, ali zbog neubičajeno toplih novembarskih dana kao da mnogi od nas toga nisu bili svesni prethodnih nedelja. Međutim, bez obzira na temperature, čizme se mogu nositi gotovo uvek tokom ovog perioda godine. Za bilo šta drugo da se odlučite, potencijalno ćete se suočiti sa ne toliko sjajnom situacijom - da se u popodnevnim ili u večernjim satima vraćate kući polumokrih ili bar hladnih nogu. Modni stručnjaci su manje ili više istih mišljenja iz godine u godinu, a ona se baziraju na vrsti i odabiru čizama koje će se najviše nositi tokom narednog zimskog perioda. 

Srećna Republika je izdvojila 3 modela čizama za koja ove sezone definitivno vredi  izdvojiti novac. 

1. Postavljene čizme

 

 

 

Čizme koje nisu postavljene i samo su “lepe na oko” zaobiđite u širokom luku. Najverovatnije nemate ni prilike, niti novca za razbacivanje da biste imali još jedan suvišan par čizama u cipelarniku. Hladnije vreme zahteva čizme koje će biti postavljene. Činjenica je da su postavljene čizme veoma tople i upravo zbog toga idealne za zimu. Međutim, možete pronaći "izolacionu postavu" tamo gde najmanje očekujete. Potražite modele koji imaju debele, krznene uloške. Cela unutrašnjost cipele ili čizme ne mora biti postavljena da bi bila dovoljno topla i udobna. Ukoliko i ne nađete takav model, proverite da li postoje ulošci koji će biti topliji za vaša stopala tokom narednog perioda.

2. Vodootporne čizme

 

Idealno je da u peridu u kome će se smenjivati kiša i sneg u startu kupite obuću koja je vodotporna, pa tu oznaku i tražite na željenom modelu. Prodavci će neretko pokušati da vas obmanu, a mnogima će to i poći za rukom. Ukoliko ste u mogućnosti, izbegavajte antilop i bilo koju vrstu prevrnute kože koja je najteža za održavanje. Tačno je da i takva vrsta obuće može da bude vodootporna, ali je svakako neophodno mnogo više opreza i truda za njeno održavanje. U poslednje vreme mnoge prodavnice imaju i određene sprejeve koji se poprskaju po čistoj obući, koja navodno već narednog trena postaje vodonepropustiva. Ali pitanje je koliko je to zaista tačno i u praksi.

3. Čizme preko kolena

 

 

Ove čizme su apsolutni hit cele sezone. Dame kao da se utrkuju koja će imati što duže čizme. Idealno bi bilo da budu i postavljene i vodootporne, ali dovoljno je da budu bar nešto od toga. Pored toga što su u trendu, lepo izgledaju uz mnoge pantalone i suknje različitih dužina, tako da su veoma nosive. S druge strane, velika je razlika da li vas čizme greju do polovine gležnjeva ili butina. U zavisnosti od prilike za koju su vam potrebne, postoje ravne, sa manjom ili većom štiklom, kao i tanjom ili debljom potpeticom. Ukolko tražite nešto za svaki dan, izabraćete ravne, dok je idealno za svečanije prilike i predstojeće praznike imati i one sa višom štiklom. Izbor je samo na vama. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)