Zanimljivosti

HARI JE ZARATIO S KRALJICOM ZBOG KRVAVE TIJARE: Procurila jedna od najvećih tajni britanske kraljevske porodice, iza svega se krije priča o ubistvu Romanovih! (VIDEO)

Megan Markl je želela da na svom venčanju ponese smaragdnu tijaru koju joj kraljica Elizabeta II nije dala iz jednog jakog razloga.

22.10.2022 11:01

HARI JE ZARATIO S KRALJICOM ZBOG KRVAVE TIJARE: Procurila jedna od najvećih tajni britanske kraljevske porodice, iza svega se krije priča o ubistvu Romanovih! (VIDEO)
Tanjug/AP

Iako više nisu zvanični članovi britanske kraljevske porodice šokantni detalji i informacije o mladom vojvotskom paru, princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl, ne prestaju da cure u javnost i izazivaju oprečne reakcije. Jedna od najnovijih tiče se njihovog venčanja iz 2018. koje je najverovatnije predstavljalo prekretnicu u odnosu mladih kraljevića s Harijevom preminulom bakom, kraljicom Elizabetom II. Naime, vojvoda od Saseksa je tada učinio nešto što je monarhinju pogodilo do srži, a reakcija je usledila zbog, podrazumeva se, bivše američke glumice. 

U najnovijoj knjizi Roberta Lejsija, "Bitka braće: Vilijam i Hari - prijateljstvo i svađe", otkriva se da je Marklova od kraljice zahtevala da na svom venčanju sa Harijem ponese luksuznu tijaru, ali ju je Elizabeta II odbila uz obrazloženje da je taj komad nakita izuzetno osetljivog porekla, te da nije umesno da se on izlaže javnosti. 

Lejsi navodi da je takva kraljičina odluka pogodila Harija pravo u srce uoči venčanja u Vindzoru 2018. godine zbog čega je on pobesneo na nju, vikao, pa kao i zalupio vratima i demonstrativno napustio prostoriju. Takvu reakciju, navodno, kraljica nikada u životu nije doživela od ljudi za koje se očekivalo da je poštuju iznad svega. 

Smaragdna tijara koju je Megan žarko želela retko kada je izlagana javnosti i nju, kako autor nove knjige tvrdi, prati skandal vezan za nekadašnju carsku porodicu iz Rusije, Romanove. Podsetimo, sve članove te moćne familije su 1918. godine brutalno ubili boljševički revolucinari. Među njihovim žrtvama bio je i sam car Nikolaj II, rođak britanskog kralja Džordža V, a kako prenosi britanski Miror, nakon tog događaja su mnogi dragulji Romanovih, kao i ostalo bogatstvo, stiglli i do Velike Britnije, odnosno do samog Dvora. 

Nakon Harijevog skandaloznog istupa pred bakom par je ipak prihvatio umesto smaragdne tijare Megan ponese tijaru Kraljice Marije koja je pripadala pokojnoj Elizabeti II. Ona je napravljena 1911. godine za bivšu kraljicu suprugu, baku njenog pokojnog veličanstva i Kraljica Marija ju je nosila kada je krunisana zajedno sa svojim suprugom Kraljem Džordžem V.

Inače, Megan je tokom ove nedelje dala intervju za "Varijeti" govoreći o kraljici i njenoj smrti, rekavši kako je to bilo "komplikovano vreme" za porodicu. Ona se u intervju osvrnula na vreme provedeno sa Elizabetom II, rekavši kako je to veliki gubitak sa kojim se cela porodica nosi. 

- Lepo je videti nasleđe koje je Harijeva baka mogla da ostavi na svim frontovima. Naravno, u pogledu ženskog liderstva, ona je najsjajniji primer kako to izgleda. Osećam duboku zahvalnost što sam mogla da provedem vreme sa njom i da je upoznam - kaže Megan za pomenuti časopis.

Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta je odbila Meganin zahtev da nosi tijaru Romanovih zbog njenog "osetljivog porekla"

U drugoj knjizi kojom su se bavili novinari Omid i Karolin, "Pronalaženje sreće", istaknuto je kako pravih napetosti između Megan i kraljice nikad nije bilo, već da je došlo do neslaganja između Harija i Anđele Keli, garderoberke pokojne kraljice. Hari se navodno naljutio na nju jer nije pomogla Megan da napravi svoju probnu frizuru sa stilistom za venčanje. Međutim, da bi rešio situaciju Hari je navodno razgovarao sa bakom koja je na kraju pomogla mladoj Amerikanki.

- Harijevo nepoznavanje istorije i porodične tradicije znači da on nije razumeo svu suptilnost svoje pokojne bake - istakao je autor Lejsi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)