Zanimljivosti

OTKRIVENO SVE O RAZDORU HARIJA I VILIJAMA! Ključan događaj odigrao se 2019. godine!

Pisac Valentajn Lou je u svojoj novoj knjizi "Dvorjani: Skrivena moć iz krune" obelodanio jedan od ključnih trenutaka koji su imali ulogu u produbljivanju razdora između mladih kraljevića.

bySrećna republika

03.10.2022 16:10

OTKRIVENO SVE O RAZDORU HARIJA I VILIJAMA! Ključan događaj odigrao se 2019. godine!
Tanjug/AP

Britanski princ Hari, koji je izazvao proteklih godina pravu buru u kraljevskoj porodici i doprineo da mnogi škakljivi detalji o njoj isplivaju u javnost, odbio je da se 2019, kada je u stvari i kulminirao razdor među njima, sastane s bratom Vilijamom.

To je otkrio britanski portal San pozivajući se na informacije iz najnovije knjige o jednoj od najmoćnijih familija na svetu: "Dvorjani: Skrivena moć iz krune", Valentajna Loua, dugogodišnjeg dopisnika magazina Tajm. Prema njegovim tvrdnjama, Vilijam je pre tri godine pokušao da se približi brati i poslao mu poruku da se sastanu kada se vrati sa putovanja u Južnu Afriku, ali su događaji koji su usledili nakon toga samo produbili krizu. 

Naime, Lou tvrdi da je Hari po povratku u London bio primoran da kontaktira Vilijamovog sekretara da ga pita gde mu je brat, što mu se nikako nije dopalo.  

- To je razbesnelo Harija i više mu nije padalo napamet da razgovara s bratom - naveo je Lou u knjizi pozivajući se na tvrdnje neimenovanog izvora.

Osim toga, Hari je po svaku cenu želeo da sakrije činjenicu da je uopšte želeo da se sastane sa bratom i strahovao je da će Vilijamov tim to da rastrubi svim medijima. Očigledno mu je bilo važno da se ne pročuje da je on na bilo koji način pokušao da na sopstvenu inicijativu razreši problem koji je u to vreme izbio samo i isključivo zbog njegove supruge, nekadašnje američke glumice Megan Markl.  

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari i Megan Markl bili su po strani tokom sahrane kraljice Elizabete II 

Louova knjiga donosi i niz drugih zapanjujućih navoda o Saseksovima tokom njihovog vremena kada su bili članovi kraljevske porodice. 

- Pravi haos nastao je i nakon što su princ i princeza od Velsa, Vilijam i Kejt Midlton, bili na turneji u Pakistanu kada su Hari i Megan dali jedan od prvih eksplozivnih intervjua iz vrta u Johanesburgu. U razgovoru sa Tomom Brebijem sa televizije ITV, Megan je tada otkrila kako se bori sa strogim zahtevima kraljevskog života i kao novopečena majka - podsetio je Lou. 

Marklova je tada, podsetimo, novinari zahvalila i na pitanju kako se oseća, naglasivši da je to u poslednje vreme niko nije pitao. 

Hvala na pitanju, jer malo ljudi me pita da li sam dobro - istakla je Megan aludirajući na činjenicu da se u porodici oseća odbačenom i neshvaćenom. 

A tada je Hari prvi put otvoreno odgovorio i na Brebijevo pitanje u kakvim je odnosima sa bratom.

- Sada smo definitivno na različitim putevima. Kao braća, znate, imate dobre dane, imate loše dane - rekao je dvosmisleno mladi kraljević. 

Tanjug/AP

Prinčevi Vilijam i Hari se nisu obratili jedan drugom tokom sahrane bake, kraljice Elizabete 

Ti komentari Harija i Megan su izazvali bes Vilijama i Kejt koji su ponašanje Saseksovih videli kao pokušaj da bace ljagu na njihova imena.

- Dan nakon emitovanja intervjua Vilijam je preko Vocapa pitao svog brata da li može da dođe da se vide. Hari je isprva bio srećan, ali ubrzo nakon što je saznao da će Vilijamova privatna sekretarica znati za njihov susret, rekao je Vilijamu ne želi da se vide zbog straha od curenja informacija. Taj potez je ostavio članove kraljevske porodice slomljenog srca - navodi se u knjizi "Dvorjani". 

Kako je još otkriva, otad se komunikacija između braće sprovodi isključivo javnim kanalima, a ne preko privatnih veza i mobilnih telefona. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)