Zanimljivosti

PREŽIVELI SU HARIJA, ALI NOVI NEPRIJATELJ VEĆ UDARA! Dramatično upozorenje britanskih medija: Nema pošteđenih u kraljevskoj porodici!

Kroz bogatu istoriju kraljevska porodica je preživela mnoge izazove, ali čini se da je sada pred jednim od najvećih.

bySrećna republika

27.09.2022 17:10

PREŽIVELI SU HARIJA, ALI NOVI NEPRIJATELJ VEĆ UDARA! Dramatično upozorenje britanskih medija: Nema pošteđenih u kraljevskoj porodici!
Tanjug/AP

Britanska kraljevska porodica ima izuzetno dugu i bogatu tradiciju - obuhvata 37 generacija koje su živele kroz 1.209 godina. "Preživela" je kraljeve koji su sekli glave, princeze kojima su odstranjivani prsti zbog "počinjenih grehova", prinčeve pedofile, vojvotkinje optuživane za rasizam, preljubnike, spaljivanje palata, abdikacije i na kraju princa Harija koji je zbog sukoba s ostatkom moćne familije etiketiran kao jedan od najvećih neprijatelja Kraljevstva. 

Drugim rečima, kako navodi londonski dnevnik San, tokom bogate istorije britanske monarhije bilo je mnogo problema i svi su oni, čini se, savladani. Međutim, sada, dok nacija još tuguje za svojom voljenom kraljicom Elizabetom II, koja je preminula 8. septembra u 96. godini života, monarhija strahuje od novog zastrašujućeg neprijatelja - šou biznisa.

- Prvi deo tog problema je očigledno došao s Megan Markle, a sad se na svu muku pojavio i Netfliks koji je objavio datum premijere svoje pete sezone serije "Kruna". Biće emitovana samo dva meseca nakon kraljičine smrti - piše San i ističe da će novopostavljeni britanski kralj Čarls III u tom ostavrenju biti prikazan kao sadističko čudovište koje vara.

Zasad je emitovan samo kratak trejler nove sezone serije u trajanju od 37 sekundi i u njemu je prikazana pokojna princeza od Velsa, koju glumi Elizabet Debicki. U njemu se ona sprema za svoj zloglasni intervju za BBC sa Martinom Baširom u kom je prvi put govorila o krizi u braku sa Čarlsom i njegovoj vezi sa tadašnjom ljubavnicom Kamilom.  

Tanjug/AP

Kralj Čarls III sa suprugom Kamilom, sestrom Anom i sinom Harijem na sahrani kraljice Elizabete II 

Koliko je serija, koja je već osvojila prestižnu nagradu Emi, bolna tema za kraljevsku porodicu svedoči i činjenica da je samo 48 sati nakon kraljičine smrti popularnost tog ostvarenja skočila za 800 posto. To pokazuje, naime, to da britansku javnost, ali i čitav svet, i te kako interesuju skandali unutar porodice koja se godinama trudila da se sačuva o razapinjanja u medijima. Nekada joj je to manje, a nekad više polazilo za rukom. 

Snimanje serije, u kojoj Imelda Stonton igra kraljicu, prekinuto je na nekoliko dana nakon smrti Elizabete II, ali ubrzo potom obelodanjeno kako peta sezona počinje već u nobembru. To je podstaklo Bakingemsku palatu da se "povuče" više nego ikad zbog straha da bi ona mogla ozbiljno da naškodi rastućoj reputaciji novog kralja. Šou biznis udara nikad jače. To se vidi i na primeru Megan Markl koja je glumila u seriji "Odela" - ostvarenju koje jedva da je odgledalo 12 Britanaca pre nego što je ona upoznala princa Harija. A pogledajte kakav je sada njen rejting - ističe britanski portal. 

Istovremeno, svetlost dana ugledali su delovi knjige "Dborjani: Skrivena moć iza krune" u kojoj su izneseni mnogobrojni detalji o životu na britanskom dvoru dok su u Londonu još bili princ Hari i izabranica njegovog srca. To ostvarenje dodatno je uzdrmalo familiju, kao i najave da bi uskoro mogli da budu objavljeni i memoari mladog kraljevića Harija. Za njih je već dobio na milione dolara, što jasno pokazuje da je porodica ušla u začarni krug šou-biznisa od kog je toliko dugo pokušavala da ostane zaštićena. 

 

Istovremeno, najavljeno je objavljivanje još jednog dokumentarca u čiju je izradu ponovo prste umešao Netliks. U pitanju je priča koja prati ljubav mladog Harija i Amerikanke Megan Markl, ali se očekuje da će i njemu biti obelodanjene mnoge tajne kraljevske porodice iz tog vremena.  

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)