Zanimljivosti

STARLETA KAŽNJENA SA 250.000 DOLARA! Kardašijanka žestoko prekršila zakon, svet zatečen!

Starleta i rijaliti zvezda Kim Kardašijan prekršila je zakon reklamirajući kriptovalute na svom Instagram profilu, istovremeno skrivajući i profit od reklame za koju je debelo plaćena.

03.10.2022 15:20

STARLETA KAŽNJENA SA 250.000 DOLARA! Kardašijanka žestoko prekršila zakon, svet zatečen!
nbcnews.com

Poznata starleta Kim Kardašijan zaradila je pozamašnu svotu novca reklamirajući kriptovalute putem svog Instagram profila. Zbog toga će sada morati da plati kaznu od 1.26 miliona dolara jer nije otkrila da je za ovaj angažman plaćena čak 250.000 dolara.

Kim je prošlog leta izreklamirala jednu poznatu kriptovalutu putem svojih društvenih mreža. Tada je poručula:

- Momci, da li se bavite kriptovalutama? Ovo nije finansijski savet već želim da sa vama podelim ono što sam saznala od prijatelja u vezi "Ethereum Max Token" - poručila je starleta.

Samo nekoliko minuta nakon  objave ove presude, kompanija koju je starleta reklamirala, našla se  na ogromnom gubitku. Milijarde dolara potrošli su kako bi nadoknadili troškove svima onima koji su rudarili kriptovalute posle starletine objave i bili na gubitku. 

instagram

Kim Kardašijan prekršila zakon

Kim je na ovu objavu dodala oznaku koja govori da je u pitanju plaćena reklama, međutim, to nije bilo dovoljno. Starleta je prećutala da je za ovu jednu objavu plaćena vrtoglavih 250.000 dolara što predstavlja kršenje zakona o hartijama od vrednosti. Kardašijanova naredne tri godine neće smeti da promoviše kriptovalute. 

U saopštenju koje je izdato o slučaju Kardašijan, Geri Gensler predsednik Komsije za hartije od vrednosti i berze SAD poručio je da slučaj poznate starlete treba da bude opomena za sve. 

- Slučaj gospođe Kardašijan služi kao opomena svim javnim ličnostima da se ne upuštaju u reklamiranje hartija od vrednosti na svojim mrežama ukoliko ne misle da otkriju koliko su za te aktivnosti i plaćene. Javnost mora da zna koliko novca dobijaju za takav vid reklame - poručio je Gensler.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)