Zanimljivosti

DRAMA U BRITANIJI, pokrenuta hitna akcija zaštite kralja! Sprema se otkrivanje novih tajni!

Bakingemska palata je saopštila kako se sprema na akciju hitne zaštite reputacije kralja Čarlsa III nakon što je ovog vikenda obelodanjen trejler za novu sezonu Netfliksove serije "Kruna", izazvavši pravu buru.

bySrećna republika

26.09.2022 15:05

DRAMA U BRITANIJI, pokrenuta hitna akcija zaštite kralja! Sprema se otkrivanje novih tajni!
Tanjug/AP

Prava drama zavladala je u Ujedinjenom Kraljevstvu nakon što je obelodanjeno da će kompanija Netfliks (Netflix) ipak početi s emitovanjem nove sezone serije "Kruna" u kojoj će se baviti detaljima iz dramatičnog braka novopostavljenog britanskog kralja Čarlsa III, kao i načinom na koji se on rastao sa pokojnom princezom Dajanom i uplovio u romansu sa Kamilom. 

Bakingemska palata, kako je saopšteno, pripremila je specijalni plan za zaštitu reputacije monarha, dok je njegov prijatelj za Dejli mejl naglasio kako je "serija drama, a ne dokumnetarac", te da ništa ne treba uzimati za ozbiljno. 

- Međunarodni gigant Netfliks nema problem sa narušavanjem reputacije ljudi. Ta emisija je eksploatatorska. Ono što ljudi zaboravljaju jeste da su u srcu svega ovoga prava ljudska bića i stvarni životi - istakli su neimenovani izvori iz kraljevske porodice za britanski Telegraf nedugo nakon što je svet obišao trejler za novu sezonu poznate serije. 

Očekuje se da će ona biti najosetljivija kada je u pitanju otkrivanje tajni porodice, a izlazak je najavljen za 9. novembar, što će biti tačno dva meseca od stupanja kralja Čarlsa III na dužnost. 

Trejler uključuje delove intervjua koje su svojevremeno Čarls i Dajana dali u vreme kada je britanska javnost već saznala za njihovu krizu u braku. U skladu sa tim u jednom trenutku se pojavljuje i glumac-reporter koji se sprema za razgovor s tadašnjom princezom i odnos kraljevskog para naziva "ratnim“. 

Sezona nije odložena nakon smrti kraljice Elizabete II, čemu su se nadali svi u Bakingemu, a nije urađena ni bilo kakva promena u njenom sadržaju u svetlu događaja ovog meseca. Peta serija će obuhvatiti devedesete, uključujući i događaje iz čuvene 1992,užasne godine za kraljicu Elizabetu II kako su je britanski mediji karakterisali. Tokom nje su se mlađi kraljičin sin, princ Endru i princ Čarls razdvojili od svojih žena, kraljevska princeza se razvela od muža Marka Filipsa, a deo zamka Vindzor je izgoreo.

Sezona će početi sa ser Džonom Mejdžorom kao premijerom, a završiće se dolaskom Tonija Blera. Za to vreme, princ Čarls je priznao Džonatanu Dimblbiju da je počinio preljubu sa tadašnjom Kamilom Parker Bouls. Takođe će biti prikazan i intervju princeze Dajane sa kojom je razgovarao Martin Bašir. On će ostaviti posledice po čitavu porodicu godinama kasnije. Interesantno je da smrt princeze Dajane, koja se dogodila 1996. godine, neće biti obrađena sve do šeste i poslednje sezone serije. 

Tanjug/AP

Princeza Dajana sa sinovima Vilijamom i Harijem u naručju 

Inače, čuvenu Ledi Di tumači Elizabet Debicki, dok Čarlsa III igra Dominik Vest. U ulozi kraljice prvi put će se pojaviti Imelda Stonton.

- Sada kada je Čarls kralj, moći ćemo odlučnije da se suprotstavimo takvom predstavljanju događaja, koji su više fikcija nego stvarnost. U prošlosti ni Čarls ni Kamila nisu bili toliko zaštićeni, pa je u tom smislu ljudima bilo teže da uporede dramu sa stvarnošću - dodali su izvori iz palate.

Trejler, inače, počinje sablasnim glasom koji saopštava informaciju: "Bakingemska palata izdaje saopštenje: Sa žaljenjem prenosimo informaciju da se princ i princeza od Velsa rastaju". Zatim se u pozadini čuje novinsko saopštenje: "U Britaniji je uzbuna nakon što je princ Čarls ogolio svoju dušu naciji, ali je princeza od Velsa zaobišla svog muža govoreći o svom braku, njenom životu i budućnosti.".

Podsetimo, četvrta sezona serije "Kruna", koja je emitovana u novembru prošle godine, ispričala je priču o ranoj romansi između Čarlsa i Dajane. Prošle godine je najavljeno da će Elizabet Debicki preuzeti dužnost od Eme Korin i igrati Dajanu u petoj i šestoj sezoni, koja će pokrivati Dajaninu smrt i događaje u 1997. godini.

Iz Bakingema nije tačno saopšteno na koji će se način porodica boriti protiv moćnog Netfliksa. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

Bojan

27.09.2022 08:21

Ne verujem ni jednima ni drugima.