VIP saveti

ČUVENI PEVAČ SE "ISTOPIO"! Njegovu dijetu svako može da primeni!

Muzička zvezda Tom Džons otkrio je kako je uspeo da smrša uz jednostavni režim ishrane i tako i u 82. godini bude vitalan i pun energije.

17.09.2022 11:01

ČUVENI PEVAČ SE "ISTOPIO"! Njegovu dijetu svako može da primeni!
Ap/ Srećna Republika

Legendardni pevač Tom Džons je tokom svoje bogate karijere osvojio srca dama širom planete. Decenijama je aktivan na muzičkoj sceni, ima mnogobrojne turneje uprkos godinama, pa su se mnogi pitali odakle mu zapravo toliko energije. Džons danas ima 82 godine i zaista je u zavidnoj formi, a odlučio je da sa medijima širom sveta podeli kako mu to polazi za rukom. 

Budući da je poznato da je često imao oscilacije u kilaži, pevač je rešio da mora nešto da promeni u svom životu i reši problem naglog gojenja koji mu je jedno vreme zadavao dosta muka. 

Dijeta kojoj se pevač podvrgao podrazumeva unos presne hrane, a podrazumeva prisustvo dosta svežeg voća i povrća i minimalno konzumiranje ugljenih-hidrata. Džons je takođe rekao "ne" alkoholu, te više ni uz večeru ne pije crno vino kako je ranije redovno činio.

- Rešio sam da se bacim na dijetu kad sam video da više ne mogu da obučem ni jedno svoje odelo - izjavio je Džons koji trenutno čeka na operaciju zamene kuka, a nedavno se u medijima pojavila i vest da je kolabirao pred jedan nastup.

Uz novi način ishrane, inače, izgubio je čak 13 kilograma za pet samo meseci. Ipak, nastavio je da se hrani na taj način i nakon zabeleženih uspeha i kilogrami su samo nastavili da se tope. 

unplash

Voće i povrće možete jesti u neograničenim količinama, tvrdi Džons 

Način ishrane koji praktikuje pevač zove se i Paleo dijeta. Ona se odnosi na vraćanje načina ishrane naših prapredaka iz perioda paleolita. Taj način ishrane bazira se na namirnicama koje su bile dostupne ljudima u tom periodu. To automatski podrazumeva da su mnoge druge namirnice "zabranjene". Pre svega se misli na izbegavanje suhomesnatih proizvoda, šećera, soli, proizvoda od žitarica (hleb, kukuruz, pšenica, pirinač, testenine…), mahunarki, mlečnih proizvoda, kvasca, kafe i alkohola. Krompir, soja i kukuruz su posebno zabranjeni zbog toga što su danas u većem delu sveta oni genetski i nutricionistički modifikovani.

Iako su u ovoj dijeti eliminisane žitarice i prerađeni ugljeni-hidrati, ona je manje ograničavajuća od sličnih dijeta poput Atkinsonove, Ketogene ili LCHF, jer je u njoj većina voća i povrća dozvoljena u neograničenim količinama.

Neprerađena, prirodna hrana u vidu krtog mesa, koštica i semenki, voća i povrća je Paleo izbor, dok su skrob, šećeri, mlečni proizvodi i mahunarke "zabranjeni". Tu su i neke obavezne promene: odustajanje od upotrebe suncokretovog ulja, smanjivanje zasićenih masti i uzimanje prostih šećera i soli. To mogu svi da priušte, a i prodavnice su dobro opremljene tim namirnicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)