VIP saveti

ERDOGANOVA SUPRUGA ŽIVI U PALATI SA 1.000 SOBA, A OVO IMA DA KAŽE O HAREMIMA: Zbog SATA na njenoj ruci - brujao je svet! (FOTO)

Sve oči bile su uprte u Emine Erdogan, pre svega zbog njenog neverovatnog stila, ali evo ko je ona u stvari.

12.10.2024 13:43

ERDOGANOVA SUPRUGA ŽIVI U PALATI SA 1.000 SOBA, A OVO IMA DA KAŽE O HAREMIMA: Zbog SATA na njenoj ruci - brujao je svet! (FOTO)
AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan (70), boravio je juče u službenoj poseti našoj zemlji, a zajedno sa njim je u srpskoj prestonici bila i njegova supruga Emine (69). Taj poznati par u braku je već 46 godina. Ponosni su roditelji četvoro dece i baba i deda devetoro unučadi. Njihova porodica, koja se već dugo vremena nalazi u fokusu medijske pažnje, predstavlja spoj tradicije i savremenosti.

U tradicionalnom turskom društvu, gde muškarci često imaju dominantnu ulogu, Eminin uticaj se ne može zanemariti.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Redžep Tajip Erdogan i Emine Erdogan

Njen lik i delo često intrigiraju evropsku i svetsku javnost jer Emine Erdogan živi po strogim muslimanskim vrednostima, ali je istovremeno okružena luksuzom i uživa u skupoj garderobi, dok se dom predsedničkog para nalazi u impozantnoj palati vrednoj 600 miliona evra

"Bela palata" od 1.000 soba

Redžep Tajip Erdogan i njegova supruga Emina žive u impozantnoj palati nedaleko od turske prestonice Ankare. Ta grandiozna zgrada, poznata kao "Bela palata", prostire se na neverovatnih 200.000 kvadratnih metara i ima čak 1.000 soba.

AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Emine Erdogan aktivno radi i na društvenim pitanjima

Arhitektura palate spaja moderne stilove s elementima gradnje iz doba sultana dinastije Seldžuka, iz koje se razvilo Otomansko carstvo. Izgradnja velelepnog zdanja koštala je 590 miliona evra. Zbog raskoši mnogi je upoređuju s bogatstvom koje je pokazivao Sadam Husein, poznat po svojoj ljubavi prema zlatu i draguljima.

Impozantnom arhitekturom i velikim prostorom, Bela palata predstavlja ambiciju i moć turskog lidera, istovremeno izazivajući različite reakcije domaće i strane javnosti.

Emine Erdogan o haremima

Mnoge je zaintrigirao stav supruge predsednika Turske o haremima. Naime, velika kontroverza se povela oko njene izjave kako su "haremi osmanskih sultana bili škole za članove dinastije i obrazovne institucije koje su žene pripremale za život".

- Harem je prelepa škola života. Kada gledamo umetnička dela, u najvećem broju slučajeva srećemo žene opsednute željom za vlašću i zadovoljstvima. Istovremeno, haremi su bili škole za žene, dom u kojem su se one pripremale za život, dobijale obrazovanje i zanimale se dobrotvornim radom. Svim tim su upravljale majke sultana - izjavila je prva dama Turske.

Dospela u novine zbog sata  

Emine se, inače, ističe i ne samo kao supruga predsednika Turske, već i kao prepoznatljiva figura u društvenom i političkom životu zemlje. Njen specifičan modni ukus, koji savršeno kombinuje tradiciju i moderne trendove, čini je jedinstvenom. Poznata po brendiranim komadima odeće i modnim dodacima renomiranih svetskih dizajnera, Emine nosi hidžab s ponosom, a svaka njena odevna kombinacija privlači veliku pažnju i postaje inspiracija mnogima.

TUR Presidency / Murat Kula / Ha / AFP / Profimedia

Emine Erdogan je cenjena zbog svog modnog ukusa i stila

Ipak, često se polemiše kako supruga predsednika Redžepa Tajipa Erdogana nosi preskupe stvari, pa je tako jednom dospela u žižu javnosti noseći sat za koji su kritičari njenog supruga tvrdili da košta najmanje 30.000 evra (35.000 dolara). Kada je luksuzni komad nakita primećen na njenoj ruci ona se nalazila u službenoju poseti Etiopiji.

Navodno, sat, koji je tada uslikan, pripada luksuznoj liniji Chopard's Happy Diamonds. Mediji su brujali, a bivši član turskog parlamenta ju je žestoko osudio na Tviteru zbog nošenja tog aksesoara u jednoj od najsiromašnijih zemalja sveta.

Pored svoje uloge u porodici, Emine aktivno radi na društvenim pitanjima. Poznata je po angažmanu protiv dečjih brakova, kao i po pružanju podrške mentalnim i fizičkim invalidima i žrtvama prirodnih katastrofa. Njena posvećenost ovim pitanjima pokazuje njen humanitarni duh i želju da doprinese boljitku društva. Emine se, zato, ne doživljava samo kao prva dama, već kao snažna i uticajna ličnost koja inspiriše mnoge u Turskoj, ali i šire.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)