VIP saveti

KARDAŠIJANKE BOGATIJE I OD TRAMPA: Evo kako su poznate sestre zaradile milijarde! (FOTO)

Sve je počelo jednim provokativnim snimkom.

19.03.2024 12:40

KARDAŠIJANKE BOGATIJE I OD TRAMPA: Evo kako su poznate sestre zaradile milijarde! (FOTO)
Profimedia

Porodica Kardašijan-Džener je poznata po svojim raznovrsnim poslovnim poduhvatima, od odeće i kozmetike do proizvoda za čišćenje doma i privatnih investicija, ali i po porodičnom rijalitiju koji ih je dodatno proslavio.

Poslovni poduhvati poznate porodice jasno pokazuju da je njihov uticaj dalekosežan i da su sposobne da se uspešno bave različitim industrijama, gradeći svoje lične brendove i kompanije. Prošle godine je neto vrednost članova porodice Kardašijan-Džener dostigla nove visine, a njihova ukupna neto vrednost je navodno popela do granice od tri milijarde dolara. Prema ovim podacima, poznate dame vrede više i od bivšeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa čija se vrednost procenjuje na 2,6 milijardi dolara.

AP Photo/Matt Sayles

Sestre Kardašijan-Džener na početku slave

Od januara 2024. najbogatija od sestara je Kim Kardašijan sa neverovatnih 1,7 milijardi dolara. Sledi najmlađa sestra Kajli sa 680 miliona dolara.

Kajli Džener, najmlađa iz klana Kardašijan-Džener i druga najpraćenija osoba na Instagramu sa neverovatnih 400 miliona pratilaca, dobija neverovatnih 2.386.000 dolara za svaki post. Ne zaostaje ni Kim Kardašijan, koja je obezbedila sedmo mesto na listi najplaćenijih naloga na društvenim mrežama na svetu, zarađujući značajnih 2.176.000 dolara za svaku objavu.

 

 

Prošlo je 16 godina otkako je Keeping Up Vith the Kardashians prvi put krasio naše televizijske ekrane 2007. godine i od tada je porodica Kardašijan postala jedna od najbogatijih u Holivudu. Ne može se poreći da su zaradili svoj novac tokom dugog trajanja emisije. Ali, isto tako se ne može osporiti da se između njihovih bezbrojnih kompanija, ugovora o podršci i plaćenih nastupa, ova porodica pretvorila u mašinu za zaradu novca.

Sestre su sada ponovo pokrenule unosan biznis koji bi mogao da im osigura vrtoglavu zaradu. Naime, Kortni Kardašijan nastavila je prozvodnju vitamina, a na novim poslovnim poduhvatima čestitala joj je sestra Kim.

 

 

Tanjug/AP

Kim Kardašijan

Kim Kardašijan 

Svoju popularnost Kim Kardašijan pretvorila je u poslovnu imperiju. Ona je 2017. osnovala je KKV Beauti (sada u delimičnom vlasništvu kozmetičkog konglomerata Coti), a 2019. godine zajedno sa Džensom Gredeom, pokrenula je SKIMS, koji je kasnije postao brend vredan 3,2 milijarde dolara. Kim Kardašijan je jedno od najpriznatijih imena svoje generacije. Počela je na rijaliti televiziji sa hit šouom "Keeping Up Vith The Kardashians" i iskoristila svoju slavu, masovnu popularnost na društvenim mrežama i pretočila je u potrošačko carstvo koje se proteže kroz lepotu, modu i mirise.

Profimedia

Kajli Džener

Kajli Džener

Kajli Džener je 2021. godine spojila svoje poslovne snage sa svojim majčinskim instinktima i lansirala Kajli Bejbi, liniju za negu kože i kose za mališane. Prema njenoj objavi na Instagramu u septembru 2021. godine, proizvodi su „potpuno veganski i hipoalergeni“.

- Bio je moj san da razvijem čistu, bezbednu, efikasnu i svesnu negu beba kada sam postala mama - napisala je preduzetnica, koja je majka ćerke Stormi i sina Ajra.

Kajli je takođe dala detalje o šamponu, balzamu, losionu za telo i sapunu za kupanje svog brenda u svojim Instagram pričama.

- Ovo je izuzetno bezbedno za vaše bebe i vašu decu, i želela sam da napravim nešto što bih koristila na svojoj deci - rekla je tada. 

 

 

Ova poznata šminkerka je zvanično krenula da se bavi negom kože 2019. lansiranjem Kilie Skin. Pristupačna linija počela je sa šest osnovnih proizvoda, svi ispod 30 dolara: penušava voda za pranje lica, piling za lice od oraha, tonik sa mlekom od vanile, hidratantna krema za lice, serum sa vitaminom C i krema za oči. Od tada se proširio na serum sa vitaminom C, balzam za usne, ulje za sunčanje širokog spektra SPF 30 i još mnogo toga. Dok su fanovi uglavnom bili željni da isprobaju novu liniju mogula šminke, Kajli Džener je dobila izvesnu reakciju zbog upotrebe pudera od oraha u svom pilingu za lice od oraha, koji je kontroverzni piling za koji mnogi veruju da je previše abrazivan za kožu. 

Najmlađa, a najbogatija Kajli Džener se 2019. godine našla na Forbsovoj listi „Forbes Celebrity 100“ čime je ova mlada influenserka, ali i preduzetnica postala najmlađa koja se ikada našla među top 100 najbogatijih. Ona je već sa 14 godina sarađivala sa brendom odeće zajedno sa svojom sestrom, Kendal i kreirala liniju odeće „Kendall & Kylie”.

Tanjug/AP

Kendal Džener

Kendal Džener

Neto vrednost Kendal Džener je 60 miliona dolara. Svoje bogatstvo je zaradila iz različitih izvora, uključujući modeling i sopstveni biznis. Jedan od najvećih faktora koji doprinose Dženerinom finansijskom uspehu je njena karijera modela.

Ona je u februaru 2023. najavila sopstvenu liniju nagrađivane tekile, koja sadrži tri sorte - Blanco, Anejo i Reposado. Manekenka je 16. februara na Instagramu otkrila svoj brend 818 Tekuila, napisavši da je duh nastajao godinama i da je već anonimno pobedio na takmičenjima za degustaciju, uključujući Svetske nagrade tekile. Tokom 2014. i 2015. godina pojavila se na modnim pistama tokom nedelja mode u Njujorku, Milanu i Parizu.

Ona se našla na naslovnici časopisa  „Lav“, naslovnice za internacionalna „Vog“ izdanja, takođe je hodala modnom pistom kao jedan od „Viktorijinih anđela“. U 2021. godini iznenadila je sve kada se za razliku od ostalih sestara odlučila za nešto drugačiji brend

YouTube/Printscreen

Kortni Kardašijan

Kortni Kardašijan

Kortni Kardašijan zaradila je novac od promovisanja proizvoda i saradnje sa maloprodajnim modnim lancima. Kortni je tokom godina izgradila poslovno carstvo od 65 miliona dolara koje uključuje velnes brendove Poosh i Lemme.  Ona je proširila svoj profesionalni domet dok se distancirala od majke Kris Džener i ostatka klana Kardašijan.

Instagram-khloekardashian

Kloi Kardašijan

Kloi Kardašijan

Za razliku od ostalih članova svoje porodice, Kloi Kardašijan svoju energiju drži fokusiranom na jedan posao. Godine 2016. pokrenula je inkluzivni brend teksasa sa preduzetnicom Emom Grejd. Brend se od tada proširio na kupaće kostime i žensku odeću, fokusirajući se na inkluzivnost veličine i nudi raspon od 00 do veličine 24. Kortni Kardašijan raspolaže sa 65 miliona dolara, dok Kloi Kardašijan i Kendal Džener imaju po 60 miliona dolara u banci.

Tanjug/AP

Kris Džener

Kris Džener

Početkom godine neto vrednost Kris Džener označena je na oko 170 miliona dolara. Dobro je poznato da je Kris zaslužna za popularnost i celokupno bogatstvo porodice. Ona je svojim ćerkama menadžerka, ona je u javnost lansirala film Kim Kardašijan nakon kojeg je njena popularnost naglo skočila i promenila joj tok života. 
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)