VIP saveti

ĐORĐO ARMANI OTKRIO 5 STVARI KOJE ŽENE MOGU DA UČINE STARIJIM NEGO ŠTO JESU: Važno je na koji način nosite garderobu i da li negujete lice, ali to nije sve!

Dizajner posavetovao dame kako da i dalje budu privlačne i da zadrže mladolikost.

03.01.2024 17:00

ĐORĐO ARMANI OTKRIO 5 STVARI KOJE ŽENE MOGU DA UČINE STARIJIM NEGO ŠTO JESU: Važno je na koji način nosite garderobu i da li negujete lice, ali to nije sve!
Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Đorđo Armani, svetska modna ikona, iskreno deli svoja razmišljanja o ženama, ističući pet ključnih navika koje, po njegovom mišljenju, mogu da transformišu ženu u staricu i da odbiju muškarce. Kao dizajner koji već više od pola veka postavlja standarde u modnoj industriji, Armani ne samo da promoviše estetiku, već i naglašava važnost samopouzdanja i stila.

Za Armanija, zrelost može biti izuzetno privlačna za muškarce, simbolišući samopouzdanje, iskustvo i mudrost. Međutim, on naglašava važnost razlikovanja zrelosti i negativnog iskustva starenja. Bez obzira na godine, ljudi mogu da osete i zrelost i mladost u sebi.

 

 

1. Koža

Armani kao ključnu komponentu izdvaja negu kože, ističući da pravilna nega može značajno uticati na celokupan utisak.

- Nepravilna nega lica i tela može učiniti da izgledate starije. Na primer, suva koža može da naglasi bore na licu i rukama. Da biste izbegli ove neželjene efekte, potrebno je posvetiti dovoljno vremena i pažnje nezi kože. To uključuje redovno hidriranje lica i tela, zaštitu od štetnih sunčevih zraka i usvajanje redovne rutine nege kože kao što su masaže i piling. Važno je napomenuti da čak i ako nemate mnogo novca, uvek postoji opcija pristupačne kućne nege kože - istakao je Armani.

2. Garderoba

Odeća, kao još jedan izraz ličnosti, takođe je važna. Armani upozorava da nošenje zastarele odeće može stvoriti utisak da ste stariji.

- Odeća je još jedan način izražavanja naše ličnosti i stila. Međutim, ako žena nosi zastarelu odeću, može da ostavi utisak da se ne može prilagoditi modernom vremenu. S druge strane, preterano mladalačko oblačenje za svoje godine može ukazivati na odbijanje da se prihvati stvarna starost. Da bi izbegle ove zamke, žene treba da obrate pažnju na modne trendove i da biraju odeću koja odgovara njihovom stilu, godinama i figuri - objasnio je ovaj modni magnat.

3. Fizička aktivnost

Pored toga, on ističe značaj fizičke aktivnosti za očuvanje mladosti, naglašavajući da fizička aktivnost treba da bude usmerena na brigu o zdravlju, a ne samo na privlačenje pažnje muškaraca. 

- Ples, joga, plivanje ili šetnje na svežem vazduhu mogu doneti mnoge prednosti - poznata je njegova izjava.

4. Pozitivnost

Armani na kraju naglašava da očuvanje mladosti nije samo spoljašnja stvar, već i pitanje mentalnog zdravlja. 

- Pozitivan stav i otvorenost za nova iskustva ključni su elementi unutrašnje ravnoteže i samopouzdanja. Kroz ove osobine žene mogu da zrače posebnom lepotom koja dolazi iz dubine njihove duše - objasnio je dizajner.

5. Lični pečat

Konačno, Armani ohrabruje žene da budu autentične i slede svoj stil. Moda se ne odnosi samo na trendove, već i na iskazivanje sopstvene posebnosti. Njegov brend promoviše ideju da svaka žena može pronaći svoj stil bez obzira na godine, ističući da prava lepota dolazi iz samopouzdanja, ljubavi prema sebi i autentičnosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)