Test ličnosti

OPTIČKA ILUZIJA OTKRIVA KAKO VAM MOZAK FUNKCIONIŠE: Da li ste kreativac ili analitičar!? (FOTO)

Rezultati će vas možda iznenaditi.

17.03.2024 20:30

OPTIČKA ILUZIJA OTKRIVA KAKO VAM MOZAK FUNKCIONIŠE: Da li ste kreativac ili analitičar!? (FOTO)
Printscreen

Jedna od zanimljivih stvari koja može otkriti kako vaš mozak funkcioniše jeste optička iluzija koja prikazuje crno-belu sliku na kojoj možete uočiti jednu od dve životinje. Prva životinja koju primetite ukazuje na to koja hemisfera vašeg mozga je dominantnija.

Ova optička iluzija pruža zanimljiv uvid u to kako mozak funkcioniše i kako se različite osobine ličnosti mogu povezati sa aktivnošću određenih delova mozga. Važno je imati na umu da su ovo samo opšte karakteristike i da svaki pojedinac ima jedinstvenu kombinaciju osobina i sposobnosti koje potiču od kompleksne interakcije između obe hemisfere mozga. Rezultati ovog testa su ipak veoma inteseatni, a mnogi se zaklinju da im je test "sve tačno pogodio”. 

Printscreen

Šta prvo vidite majmuna ili tigra?

Majmun 

Ako prvo primetite majmuna, to znači da je desna hemisfera vašeg mozga aktivnija od leve. Prema psihobiologu Rodžeru Speriju, dobitniku Nobelove nagrade, desna strana mozga je vizuelnija, intuitivnija i kreativnija. Ovo može značiti da ste više kreativni, inovativni i intuitivni, pa da imate sklonosti ka umetnosti i imaginaciji.

Tigrova glava

S druge strane, ukoliko prvo primetite tigrovu glavu, to ukazuje na to da je leva hemisfera vašeg mozga aktivnija od desne. Osobe sa dominantnom levom hemisferom smatraju se analitičnim, organizovanim i dobro osmišljenim. Takođe, ovi ljudi su više orijentisani ka postizanju ciljeva i skloni su prihvatanju života sa metodološkim planom delovanja.

Hemisfere mozga imaju različite funkcije i utiču na naše sposobnosti i karakteristike ličnosti. Desna hemisfera se smatra vizuelnijom, intuitivnijom i kreativnijom, dok je leva hemisfera verbalnija, analitičnija i urednija. Ove karakteristike mogu uticati na način na koji razmišljamo, donosimo odluke i rešavamo probleme u svakodnevnom životu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)