Zanimljivosti

NE BLAMIRAJTE SE! 5 najvećih grešaka koje putnici prave u avionu!

Osoblje aviona otkriva šta je to što putnici nikako ne bi trebalo da rade dok se nalaze u kabini.

16.07.2022 19:00

NE BLAMIRAJTE SE! 5 najvećih grešaka koje putnici prave u avionu!
FOTO: shutterstock.com

Iako većina nas ne leti avionom toliko često, svi mi uglavnom mislimo da je ovaj vid prevoza luksuzan. Ipak, oni kojima je kabina aviona radno mesto se često ne bi složili sa tom konstatacijom. Od skučenog prostora do ne tako higijenskih uslova, stjuardi i stjuardese baš i ne uživaju u totalnoj komociji dok rade.

Budući da kabinsko osoblje poznaje unutrašnjost aviona veoma dobro, portal Srećna Republika vam donosi upravo njihove preporuke za 5 stvari o kojima bi svaki putnik trebalo da povede računa pre, posle i tokom svog leta.

Nemojte blokirati prolaz

Kada se ukrcavate ili pokušavate da smestite torbu u pretinac iznad glave, uđite u svoj red da biste pustili ostale putnike da prođu. Sasvim je u redu ako vam treba malo više vremena za ovo, ali vodite računa da ne blokirate prolaz ostalim putnicima i da tako ne izazovete zastoj. Osim toga, ako odlučite da ispružite noge, ne činite to po sred prolaza, jer se stjuardese mogu saplesti i povrediti. To nije bezbedno, a ukoliko osoblje prolazi sa kolicima za hranu, velika je verovatnoća da će vas bez ikakve namere zakačiti i udariti.

Nemojte posadi davati iskorišćene kese za mučninu

Ukoliko vam je u avionu pozlilo, znajte da se iskorišćene kese za mučninu nikada ne daju stjuardesi, već se ostavljaju ispod sedišta. Kabinsko osoblje vam može dati još jednu kesu, ako vam je potrebna. Ipak, onu koju ste iskoristili nemojte gurati stjuardesama u ruke, već imajte malo obzira prema ovim ljudima.

Ne naslanjajte se na prozore

Neki delovi aviona su prljaviji od drugih, a najbolji primer za to su prozori u kabini. Stoga, vodite računa da ne zaspete sa glavom naslonjenom na prozor. Ne možete da znate koliko je ljudi to isto pre vas učinilo, niti da li je taj prozor očišćen pre vašeg leta.

Nemojte nostiti šortseve ili kratke suknje

U toku letnje sezone i jarkih vrućina, možda ćete biti u iskušenju da navučete šorts ili kratku suknju i da tako obučeni letite avionom. Posebno ako ste se zaputili na neku egzotičnu i tropsku destinaciju. To je velika greška. Ne samo da će vam u kabini biti hladno, već možete navući i neku infekciju, a da toga niste ni svesni. Naime, ne postoji nikakav način da znate ko je putovao na vašem sedištu pre vas niti kada je avion poslednji put temeljno očišćen. Stoga, dok se vozite avionom, najbolje je da nosite pantalone.

Ne dodirujte dugme za puštanje vode u toaletu

Nikada ne dodirujte dugme puštanje vode iznad WC šolje u avionu. Vodu bi uvek trebalo da pustite, ali nemojte dodirivati to dugme golim rukama, jer je neverovatno prljavo i puno mikroba, piše portal Miror. Umesto toga, kada puštate vodu, koristite salvetu ili maramicu kao barijeru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari. (0)