Zanimljivosti

SKOČILA PADOBRANOM IZ AVIONA NA VISINI OD 2.000 METARA ZA SVOJ 102. ROĐENDAN: "Nadam se da nisam preterala!" (VIDEO)

Već planira šta će raditi na sledeći.

25.08.2024 17:20

SKOČILA PADOBRANOM IZ AVIONA NA VISINI OD 2.000 METARA ZA SVOJ 102. ROĐENDAN: "Nadam se da nisam preterala!" (VIDEO)
pritscreen-SkyNews

Menei Bejli, neustrašiva ratna veteranka iz Safoka, postala je najstarija padobranka u Velikoj Britaniji nakon što je izvela smeli skok iz aviona sa visine od 2.000 metara. Povod za to bio je njen 102. rođendan. 

Dok većina ljudi proslavlja rođendane u društvu prijatelja uz tortu, gospođa Bejli se odlučila na nesvakidašnji podvig. Ne samo da je obeležila rođendan na nebu, već je svoj skok iskoristila i za prikupljanje novca za dobrotvorne svrhe.

Menei je u razgovoru za MailOnline otkrila da ju je na ovaj neobičan poduhvat inspirisao njen otac. 

- Moj otac je skočio padobranom kada je imao 83 godine i bio je oduševljen. Rekao je da bi to ponovo uradio. Pa sam pomislila, ako on može sa 83, zašto ja ne bih mogla sa 102 - istakla je hrabra stogodišnjakinja.

Iako priznaje da je u jednom trenutku bila "malo uplašena", ova gospođa kaže da inače nije nervozna osoba. 

- Kada čekate da se vrata aviona otvore i onaj nalet hladnog vazduha vas pogodi, s nogama koje vise napolje, pomislila sam: "Da li sam preterala?" - priznaje ona za Sky News, a o tome je pisao i Daily Mail.

 

 

Ovo nije prvi put da je Menei prkosila starosti. Za svoj 100. rođendan vozila je Ferrari po stazi Silverstona brzinom od 210 km/h. Sada, nakon što je uspešno završila padobranski skok, već razmišlja o sledećem izazovu.

- Bilo je zastrašujuće kada padate tako brzo i vrtite se. Morala sam biti pažljiva pri sletanju da ne sletim na noge, ali bih to ponovo uradila - rekla je po povratku na čvrsto tlo.

Bejlijeva je svojim skokom prikupila 10.000 funti za tri dobrotvorne organizacije. Svaka od ovih organizacija ima posebno mesto u njenom srcu, pogotovo jer je njen sin Toni, koji je postao paraplegičar nakon nesreće sa ronjenjem, spašen zahvaljujući vazdušnoj službi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)