Odrasli

ODUVALA JE 102. SVEĆICE NA TORTI I OTKRILA TAJNU DUGOVEČNOSTI: Ono što je rekla mnoge je šokiralo, za 1 stvar tvrdi da joj je produžila život! (FOTO)

Džejs Džekman ne krije da je srećna što uveliko gazi 11. deceniju života, pa i dalje proslavlja svoj divan dan.

28.05.2023 12:30

ODUVALA JE 102. SVEĆICE NA TORTI I OTKRILA TAJNU DUGOVEČNOSTI: Ono što je rekla mnoge je šokiralo, za 1 stvar tvrdi da joj je produžila život! (FOTO)
Printscreen Facebook/Silversprings Care Home

Džojs Džekman je pre nekoliko dana proslavila 102. rođendan u domu za stare u britanskom Eseksu. Ona je otkrila i svoju tajnu dugovečnosti, ali i da je veliki ljubitelj slatkiša, pa veruje da joj je čokolada pomogla da doživi duboku starost. Džojs je nekad radila u prodavnici slatkiša, a potom se tokom Drugog svetskog rata priključila Kraljevskom vazduhoplovstvu (RAF) kao kuvarica.

Vremešna bakica nije krila sreću što je proslavila 102. rođendan i poželela je da se taj dan nikad ne završi.

- Ne mogu da verujem da ima 102 godine. Mora da je pomogla čokolada koju jedem celog žiovota - rekla je Džekmanova, što je, potpuno očekivano, šokiralo mnoge koji su čuli takav savet. 

Ipak, kad su je upitali u čemu je tajna njene dugovečnosti, ona je kao iz topa odgovorila:

- Se*s i dobar šeri! - naglasila je starica.    

Kako je ispričala, imala je uzbudljiv život. Posle rata udala se za ljubav svog života, Terensa Džekmana, s kojim je imala lep i srećan život. Nisu imali svoju decu, pa je Džoj zbog toga rado pomagala u komšiluku kad je trebalo pričuvati mališane.

U slatkiše se zaljubila kao dete kad je sa majkom pekla kolače, pa se zaposlila u prodavnici slatkiša. Ljubav prema čokoladi nije nestala, pa i danas uživa u čokoladnim poslasticama i rešavanju ukrštenih reči. 

Prema rečima direktorke Doma za brigu i negu o starima Džoan Riks, gospođa Džekman je jedna od najvoljenijih štićenica u njihovoj ustanovi.

- Privilegovani smo što je kod nas. Ona je tako sjajna osoba, uvek nas zasmejama i ima fantastičan smisao za humor i pogled na život. Bilo je divno biti deo proslave njenog rođendana. Bila nam je čast da podignemo čašu šerija za Džojs koja je imala neverovatan život - rekla je Riksova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)