Zanimljivosti

NAJELI SE, NAPILI I POBEGLI! Par napravio ceh od 140 evra, zbrisao iz restorana - pa sve objavili na mrežama

Zaposleni su bili šokirani kad su videli šta se desilo. .

11.08.2024 11:10

NAJELI SE, NAPILI I POBEGLI! Par napravio ceh od 140 evra, zbrisao iz restorana - pa sve objavili na mrežama
Roman Kosolapov / Alamy / Alamy / Profimedia

Par prevaranata dosetio se kako da jede i pije i to za džabe. Nadzorna kamera u jednom restoranu snimila je muškarca i ženu koji su se dobro najeli, napili pa pobegli iz restorana ne plativši svoj obrok od 140 evra. Oni su, prema rečima zaposlenih, popili čak šest espreso martini koktela. Ali to je tek početak priče. 

Ljubavni par je prema pisanju The Sun imao čak drskosti da postavi fotografije na društvenim mrežama, uključujući i koktele koje su popili. Oni su proveli skoro sat vremena uživajući u gurmanskim burgerima, halumi siru, slatkim krompirićima i desertu. 

Nakon što su završili obrok, izašli su navodno napolje da popuše cigaretu i nikad se više nisu vratili u restoran u luksuznom delu Westbourne, Dorset. Konobarica u restoranu je otkrila da su zaposleni ostali šokirani kad su ih ugledali na mrežama i slike koktela kojima su se pohvalili, popili i nisu platili.

 

- Muškarac je bio je sa plavušom koja je nosila jak crveni ruž i belu majicu ispod bele haljine. Delovala je pijano, a oboje su nam od početka bili sumnjivi zbog čega smo ih držali na oku, posebno kada je došlo vreme za posluživanje pića. Naručili su hranu i koktele, a onda se fotografisali. Žena je tražila tortu a onda je izašla na cigaretu, a za njom i njen partner, nakon čega se više nikad nisu vratili - rekla je konobarica. 

Ponavljanje šablona

Vlasnici restorana podelili su ovu objavu, nakon čega su se javili i ugostitelji koji su bili na meti ovih prevaranata. Kako su rekli muškarac je dobro poznat po prevarama i nešto slično je već radio. On je prošlog leta sa nekom drugom ženom na istu foru napravio račun od 200 evra u više restorana u Bournemouthu.

Vlasnici restorana kažu da nisu neuobičajene takve pojave ali da su retke i da oni jednostavno ne mogu da priušte sebi taj luksuz da izgube dnevno toliko novca.

- Verovatno je bilo oko 10 minuta nakon što su izašli da smo shvatili da su otišli. Nisam mogao samo da izađem napolje i potražim ih, jer sam morao da radi u baru. Ovo je veliki udarac za mali biznis poput našeg, jednostavno ne možemo priuštiti da izgubimo više od 100 evra zbopg ovakvih ljudi - kazao je Maurucio Spinola vlasnik poslednjeg restorana koji je bio žrtva ovih prevaranata.

Ugostitelji navode da ne mogu od mušterija da traže novčanik i telefon dok su na "cigareti" jer bi to uvredilo mnoge galantne mušterije koje dolaze u lokal. Suvlasnik tog restorana kaže da je izuzetno glupo to što je čovek sve objavio na društvenim nmrežama.

- Najgore je što tip nije izgledao sumnjivo. Nije bio pijan, nije vikao, nije ometao konobare i ponašao se sasvim normalno - kaže on.

Zbog toga su lokalni restorani i barovi međusobno rešili da se upozoravaju na ovog čoveka i slične prevarante kako bi ih na vreme uočili i zabranili ulazak u lokale. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)