Zanimljivosti

OVO SELO JE SKRIVENO ISPOD STENA I PRKOSI GRAVITACIJI: Mnogi se plaše i da prošetaju tuda, a deluje magično! (VIDEO)

U srcu Andaluzije nalazi se popularno špansko odmaralište.

10.08.2024 07:01

OVO SELO JE SKRIVENO ISPOD STENA I PRKOSI GRAVITACIJI: Mnogi se plaše i da prošetaju tuda, a deluje magično! (VIDEO)
Sergi Reboredo/VWPics/Universal images group/Profimedia

Setenil de las Bodegas je špansko selo koje je nadaleko poznato po svojim jedinstvenim stambenim strukturama. Iako je uobičajeno za mnoga područja da su kuće izgrađene od klasičnih građevinskih materijala, uključujući i krovove, ovo selo je ušuškano unutar stenovitih gromada. 

Dok hodate uskim ulicama ovog neobičnog mesta bićete oduševljeni pogledom na velike stene koje se nadvijaju nad kućama. To prikazuje i jedan snimak sa Instagrama na kojem se vide ulice ovog sela i šetalište gde lokalno stanovništvo i turisti uživaju u neverovatnom pogledu. Iznad njih se umesto krovova prostiru stene koje deluju fascinantno a za nekoga pomalo i zastrašujuće.

Kroz naseljeno mesto vozi i kombi a na prvi pogled sve deluje vrlo mirno i opuštajuće, zbog čega je ovo špansko selo, po preporuci mnogih turističkih agencija, visoko na listi destinacija za posetiti. Osim estetske komponente, stene imaju i praktičnu ulogu, pružajući tokom leta savršen hlad.

Ove ogromne stene su, kako se navodi u opisu snimka, uštedele vlasnicima kuća novac, jer su zamenile krovove a selo je prepuno lokalnih prodavnica, restorana gde se nude andaluzijski specijaliteti i šetališta koji su izgrađeni direktno ispod ovih stena.

Snimak je sakupio milion sviđanja, a pored komentara oduševljenja bilo je i onih koji su priznali da bi ih teško ko nagovorio da kroče tamo.

- Ne znam kako se ova fobija zove ali je sigurno strah u telu prisutan.

- Šta ako majka priroda jednom odluči da bude majka priroda?

- O Bože, sanjam o mestu poput ovog.

- Znači neko bukvalno može da se pohvali time da "živi ispod stena".

- Ne znam za vas, ali ja imam anksioznost samo gledajući ovaj video.

- Ovo je tako kul - bili su neki od komentara.

Selo se nalazi u provinciji Kadiz i ono se prostire duž klisure Rio Treho. Privlači veliku pažnju turista, međutim, pema rečima nekih koji su ga obišli, lokalno stanovništvo navodno nije mnogo naklonjeno prema strancima i pokušava da zadrži svoju autentičnost dok smatraju, stranci to narušavaju.

Sa druge strane, selo je mnogima primamljivo i toliko lepo da bi se kako kažu sigurno preselili tamo i mogli da ostanu do kraja života.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)