Zanimljivosti

JESTE LI IKADA VIDELI TORTU U PRIRODNOJ VELIČINI NEVESTE? Komentari pljušte: "Pazite da ne pojedete celu mladu!" (FOTO)

Ovo remek-delo visoko je 182 cm.

14.07.2024 21:40

JESTE LI IKADA VIDELI TORTU U PRIRODNOJ VELIČINI NEVESTE? Komentari pljušte: "Pazite da ne pojedete celu mladu!" (FOTO)
Instagram-jeste__li__znali

Torta za venčanje u Dubaiju, izrađena je u prirodnoj veličini mlade, a koštala je milion dolara. Umetnica koja stoji iza ovog remek-dela je britanska dizajnerka Debi Vingam, kojoj je bilo potrebno pet dana napornog rada da 2018. godine sastavi jestivu skulpturu, visoku 1,82 metara.

Britanska modna dizajnerka Debi Vingam, poznata po svojim luksuznim umećima, napravila je ovu svadbenu tortu u obliku mlade vrednu 700.000 funti ili milon dolara. Ova jedinstvena torta, prekrivena je dijamantima i sa hiljadu bisera.

Torta, koja je u potpunosti jestiva od glave do pete, napravljena je uz korišćenje  hiljadu jaja i 20 kilograma čokolade. Ukrašena je sa 50 kilograma fondana teksture čipke i 5.000 ručno sečenih cvetova jestivih bisera. Zapanjujuća kreacija težila je više od 100 kilograma.

 

Torta je i dan danas neprevaziđena, pa su nedavano njene fotografije ponovo počele da kruže internetom. Bombastični komentari su ponovo izazvali salve smeha, budući da torta zaista veoma realistično predstavlja mladu.

- Kako je bilo na venčanju? Super, na kraju smo pojeli mladu!

- Mlada seče tortu koja je ista kao ona. Budalaštinama nikada kraja.

- Eto kako pokazati da si pun para i da ne znaš šta bi sa njima.

- Ko je dobio prst, a ko lakat da mi je znati.

- Cela je slatka, od glave do pete.

 

 

Torta je prekrivena sa pet besprekorno čistih dijamanata od tri karata, svaki vredan 200.000 funti, zajedno sa manjim kamenjem na ukrasu za glavu, što je ukupnu vrednost povećalo na milion dolara. Tehnike izrade torte uključivale su čipku od torte, utiskivanje, vajanje i oblikovanje, kao i kreiranje jestivih tkanina koristeći rižin papir.

Debi Vingam je međunarodno priznata umetnica koja drži rekord za izradu najskuplje torte na svetu, vredne 50 miliona dolara. Njena pekarska firma, ima listu čekanja od šest meseci.

- Ova svadbena torta je toliko elegantna da izgleda tako realistično, da je teško poverovati da je namenjena za jelo - izjavila je portparolka umetnice.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)