Zanimljivosti

PRSTI OVE BAKE LETE NA SVE STRANE: Nikom nije jasno šta radi, a ona zaboravljeni zanat pretvara u umetnost

Starica je pobrala simpatije na društvenim mrežama zbog svoje kreativnosti.

05.06.2024 12:55

PRSTI OVE BAKE LETE NA SVE STRANE: Nikom nije jasno šta radi, a ona zaboravljeni zanat pretvara u umetnost
Printscreen/Instagram/sewkaysew

Snimak starice koja sa velikom strašću pravi pravo umetničko delo na jednom ramu oduševio je ljude na Internetu. Ona je postala je pravi hit na na društvenim mrežama nakon što je u javnost dospeo snimak kako posvećeno radi ručni rad i to zahvaljujući vestini koju malo ko zna.

Spretnim rukama ona je na iglama po platnu izvezla savršeno delo u svega nekoliko minuta a u tome su joj pomogle drvene tanke drške i njena kreativnost

Iako smo da sada viđali različite vrste ručnog rada poput heklanja, pletenja i veza, ovo što je ovih dana viralno na društvenim mrežama, malo ko ume da isprati. Snimak vredne i posvećene bake čiji prsti bukvalno lete na sve strane, pobrao je simpatije više od 3 miliona ljudi koji su stisnuli lajk na ovaj snimak.

Evo šta to ona radi

Ona vešto upravlja drvenim hvataljkama na kojima je prikačen konac. Metoda izrade ovog veza sastoji se u tome da ona naizmeničnim pokretima premešta drvene drške na različita mesta kako bi po utvrđenom šablonu izvezla određeno umetničko delo, koje je ljude ostavilo bez teksta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kay (@sewkaysew)

Mnogi koji su staricu videli, u prvi mah su mislili da se radi o nekoj motoričkoj vežbi koja zahteva korišćenje moždanih vijugi, da bi nakon izvesnog vremena shvatili da se zapravo radi o veštini za koju mnogi nisu čuli.

- Kreativnost ne poznaje granice

- Za mene je ovo kao vrhunska matematika.

- Nikada nismo imali autizam u moje vreme.

- Sveta Bogorodice...ovo mi daje ogromnu anksioznost. Kako ona prati sta se desava

- Genijalno ne smemo dozvoliti da izgubimo ovu vestinu.

Korisnici mreže su priznali da bi ovakva veština mnogima izazvala stres i anksioznost i da je pravo čudo da žena u tim godinama tako brzo razmišlja. Video je napravljen pre devet godina u muzeju čipke u Italiji i pravi je dokaz da i u poznim godinama oni koji vole to što rade - rade sa strašću.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)