Zanimljivosti

ZABACIO JE UDICU I IZVUKAO SEF: Šok je usledio kad ga je otvorio i shvatio da je upecao bogatstvo

Svoje otkriće morali su da prijave njujorškoj policiji.

04.06.2024 19:30

ZABACIO JE UDICU I IZVUKAO SEF: Šok je usledio kad ga je otvorio i shvatio da je upecao bogatstvo
youtube/printscreen/The Project

Džejms Kejn i Barbi Agostini su bračni par iz Njujorka koji obožava da peca. Svaki slobodan trenutak koriste da zabace udicu, a osim ribe izvlačili su sve i svašta. Međutim, ono što su "upecali" u reci Flešing u parku u Kvinsu prevazišlo je sva njihova očekivanja.

Kako je za ABC news ispričao Džejms bio je to dan kao i svaki drugi.

- Supruga i ja smo otišli u park u Kvinusu i sa mosta zabacili udicu u reku. Nije prošlo mnogo, a shvatio sam da se nešto zakačilo. Pokušao sam da izvučem ulov iz reke, bilo je teško. Iskoristio sam svo svoje umeće i pomagao se magnetom kako bih izvukao plen iz reke. kad smo ga konačno izvukli shvatio sam da sam upecao starinski sef - počeo je svoju ispovest Džejms. 

Šta je bilo u sefu?

On i supruga su bili na reci Flešing koja protiče kroz jedan od četiri najveća parka u Njujorku (Flushing Meadows Corona Park in Queens) koji se prostire na 897 hektara. Pored reke u njemu se nalaze i dva jezera. 

Uzbuđeni Džejms uspeo je da izvuče sef na suvo i odmah ga je otvorio.  Zanemeo je od šoka kad je ugledao šta se nalazi unutra. U mulju i blatu nalazio se novac i to 100.000 dolara!

- Odmah smo kontaktirali njujoršku policiju kako bismo prijavili otkriće sefa i proverili da je deo nekih ilegalnih radnji - rekao je on.

youtube/printscreen/The Project

Džejms je sa teškom mukom izvukao sef iz reke

Nakon detaljne provere policija je utvrdila da sef ne može da se poveže sa bilo kakvim krivičnim delom i bračni par je imao pravo da zadrži novac.

- Ko zna koliko je sef dugo bio u vodi. Novac je prilično oštećen i nisam smeo previše da ga dodirujem kako se ne bi raspao. Odneli smo ga zajedno sa sefom u ministarstvo finansija u Vašingtonu i verujem da će uspeti da ga spasu - rekao je Džejms. 

On i njegova supruga su se za ovu vrstu pecanja zainteresovali tokom pandemije korone, a za izvlačenja blaga iz reka često koriste magnet.

- Kroz ovakav ribolov možete se obogatiti i istovremeno očistite životnu sredinu. Sve i svašta smo izvlačili iz reke - oružje, granatu, motocikl, čak i dron - dodao je on.

Džejms i njegova supruga svoja otkrića dokumentuju i puštaju na Youtubu jer ljudi uživaju da gledaju kako izvlače đubre iz vode posebno u srcu Njujorka.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)