Zanimljivosti

KUĆU PROCENJENU NA MILION EVRA KUPILI SU ZA 1 EVRO: Izvukli ih na lutriji, ali postoji CAKA kojoj se nisu nadali!

Renoviranje mora da bude do detalja usklađeno sa istorijskim obeležjem, ali to nije sve.

30.05.2024 09:43

KUĆU PROCENJENU NA MILION EVRA KUPILI SU ZA 1 EVRO: Izvukli ih na lutriji, ali postoji CAKA kojoj se nisu nadali!
instagram-pillagethenburn

Par iz Nevade, Amerike, smatrao je da je ostvario životni san kupivši najstariju kuću u Rinu za samo 1 dolar, tj. evro. Logan i Anđelina Nidam postali su ponosni vlasnici najstarije kuće u Rinu, koju istoričari smatraju jednom od prvih kuća izgrađenih u ovom gradu u Nevadi. Kupili su je od kompanije koja se bavi igrama na sreću, ugostiteljstvom i zabavom. Kompanija je prvobitno kupila ovu nekretninuu za više od milion evra, tako da je par ostvario popust o kome nije mogao ni da sanja.

Međutim, cena od evra nosi sa sobom značajnu “caku”. Naime, novi vlasnici moraju prvo da presele, a zatim i da očuvaju ovu istorijsku nekretninu. Kompanija je izabrala Nidamove među tri kandidata zbog veličine njihove parcele na koju planiraju da presele kuću, kao i zbog blizine trenutne lokacije kuće. Logan, umetnik i majstor, redovno deli svoje projekte renoviranja na Instagramu. On i njegova supruga Anđelina su u braku više od 20 godina i imaju dvoje dece, a o tome piše i Daily Mail.

instagram-pillagethenburn

Logan i Anđelina Nidam

Prema Reno Historical i istoričarki Alisiji Barber, postoje “uverljivi dokazi” da je kuća izgrađena u godini osnivanja grada Rina 1868. ili početkom 1869. godine, što je čini najstarijom kućom u Rinu. Rustična crvena građevina ima tri spavaće sobe, trem sa belim stubovima i nekoliko velikih prozora. Međutim, površina zemljišta od 8.400 kvadratnih metara na kojoj se nalazi nije uključena u kupovinu. Par koji ju je otkupio će morati da je preseli na svoju parcelu i da je restaurira kako bi održao njen istorijski duh i prvobitni izgled.

Originalni vlasnici kuće, porodica Benam, kupili su parcelu za nešto više od 200 evra avgusta 1868. godine. Ajzak Tiodor Benam, profesionalni kamenorezac, bio je jedan od osnivača grada Rina. Kuću je sagradio odmah nakon kupovine i porodica je tu živela do 1880. godine, kada su se preselili. Kuća je prošla kroz generacije drugih porodica pre nego što ju je kompanija koja se bavi igrama na sreću kupila za oko milion evra januara ove godine.

 

 

Rino, koji je osnovan 1868. godine, iste godine kada je verovatno izgrađena kuća Benam-Belc, naziva se “Najvećim malim gradom na svetu”. Nekada je bio kockarska prestonica Sjedinjenih Država pre nego što ga je nadmašio obližnji Las Vegas. Danas je grad dom za 18 skijaških odmarališta, krivudave biciklističke staze, muzičke dvorane i sportske stadione.

Prošle godine, Rino je proglašen najsrećnijim mestom za život u Americi, izabran kao reformativni i pristupačni “moderni bum grad” sa blagom klimom i kreativnim mogućnostima tokom cele godine. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)