Zanimljivosti

NE RAZMIŠLJA O KIRIJI: Evo na kakav životni prostor se odlučio ovaj momak da bi izbegao plaćanje stanarine! (VIDEO)

Spojio je lepo i praktično, i sada živi svoj san

06.04.2024 15:55

NE RAZMIŠLJA O KIRIJI: Evo na kakav životni prostor se odlučio ovaj momak da bi izbegao plaćanje stanarine! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/jakesvan

Cene nekretnina iz godine u godinu rastu, kako za kupovinu, tako i za iznajmljivanje. Ovo je, naravno, veliki problem većeg dela svetske populacije, međutim postoje oni koji pokušavaju da se snađu na drugi način i da, ako je moguće, izbegnu plaćanje kirije za stan.

Printscreen/TikTok/jakesvan

Momak je pokazao da je njegov životni prostor čamac

Snimak koji je objavio tiktoker po imenu Džejk oduševio je mnoge i sakupio 1,7 miliona sviđanja, a u njemu on otkriva na koji način je obezbedio sebi besplatan životni prostor. Naime, Džejk je otkrio da je ranije živeo u stanu, a onda ga je zamenio čamcem, pa sada plovi okeanom i uživa u ovoj nesvakidašnjoj avanturi. Iako na prvi pogled izgleda kao običan čamac u koji može da se smesti jedna osoba, i to samo za običnu plovidbu, Džejk je sa pratiocima na TikToku podelio kako, zapravo, izgleda njegov "dom na vodi".

Kad se spustio unutar čamca, pokazao je da on zapravo ima mini-dom u kom se nalazi sve što mu je potrebno - od sobe gde boravi, kuhinje gde sprema jela, do spavaće sobe i kupatila. Naravno, sve je to daleko skučenije od životnog prostora na kakav se on navikao, ali mu je za osnovne potrebe sasvim dovoljno.

Džejk objašnjava u snimku kako na čamcu ima i solarne panele koji se pune na suncu i koji mu omogućavaju struju za osnovne aparate koje drži u čamcu. Pored svega što mu treba tu je i bicikl koji koristi svaki put kad stigne do kopna i poželi da se provoza. Partner koji deli sa Džejkom njegov nesvakidašnji životni stil je njegova mačka.

Avantura na koju je Džejk već duže vreme navikao želja je mnogih koji su pogledali njegov snimak na TikToku. Svakome je, očekivano, san da bude rasterećen režija, ali i svakodnevne nervoze tokom gužvi u saobraćaju i po gradu, a ovaj mladić živi upravo na taj način.

Ipak, njegov životni stil ne podržavaju svi; mnogo je onih koji su zabrinuti zbog vremenskih nepogoda koje je nemoguće izbeći.

 

 

- Šta ćeš raditi kada bude uragan?

- Implikacijski čamac.

- Ona neće reći "ne".

- Radije bih plaćao rentu.

- Ovo je kul način za život.

- Brate, ovo je magično - bili su neki od komentara.

I dok su neki hvalili momka i zavideli mu na ovom načinu života rekavši da je izvesno da će dobro uštedeti, drugi su priznali kako je lako živeti u takvom prostoru u Filadelfiji, gde je skoro čitava godina sunčana.

Jedan od korisnika se našalio rekavši kako je zanimljivo što mačka živi na okeanu i što nije toga svesna, a komentar je sakupio preko 52.000 sviđanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)