Zanimljivosti

NAPOKON SAM NAŠAO KAFIĆ ZABRANJEN ZA DECU, A SLOBODAN ZA PSE: Politika lokala izazvala buru, oglasio se i vlasik-evo kako se branio!

Šta mislite o ovakvoj odluci?

11.05.2024 18:45

NAPOKON SAM NAŠAO KAFIĆ ZABRANJEN ZA DECU, A SLOBODAN ZA PSE: Politika lokala izazvala buru, oglasio se i vlasik-evo kako se branio!
shutterstock.com

Nedavna fotografija natpisa ispred kafića u Velikoj Britaniji, izazvala je žestoku debatu na internetu. Natpis glasi "Otvoreno za pse, zabranjena deca", što ukazuje da kafić dozvoljava pse, ali ne i decu. Objava korisnika po imenu Kajl, koji pozira ispred natpisa sa opisom "Pronašao sam svoj novi lokal", brzo je privukla hiljade besnih komentara, pri čemu su mnogi kritikovali odluku vlasnika kafića kao "nerazumnu" i čak "odvratnu".

Podeljena mišljenja

Kontroverzna priroda natpisa je očigledna u suprotnim mišljenjima koje je izazvao. Dok su neki osudili stav kafića, izražavajući zabrinutost zbog društvenog prihvatanja odbijanja dece, drugi su podržali izbor ustanove, naglašavajući potrebu za prostorima usmerenim na odrasle, oslobođenim ometanja. Kontroverza je izazvala diskusije o granicama javnih prostora i pravima različitih posetilaca.

 

 


Usred negativnih reakcija, podržavaoci politike kafića su se pojavili, tvrdeći da odrasli treba da imaju mogućnost da uživaju u mirnom okruženju bez prisustva dece. Argumentovali su da postoji mnogo mesta prijateljskih prema deci i da je razumno imati prostore isključivo usmerene na odrasle. Ova perspektiva ističe različite preferencije i potrebe pojedinaca prilikom traženja razonode i opuštanja.

Odgovor vlasnika kafića

U odgovoru na kritike na internetu, vlasnik kafića je odbacio "ludacke" optužbe na društvenim mrežama i branio odluku, naglašavajući nameru da stvori mirno okruženje za goste da se opuste. Vlasnik je istakao obilje kafića prijateljskih prema deci u okolini i naglasio potrebu za prostorima usmerenim na odrasle, opravdavajući nekonvencionalni pristup.

-Hteli smo stvoriti okruženje u kojem gosti mogu mirno da sede i opuste se. Postoji više od 40 kafića u gradu, od kojih su svi prikladni za decu, a većina za pse. Ne vidim problem u tome što sam ja napravio nešto drugačije - rekao je vlasnik za The Guardian.
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)