Roditeljstvo

VANTELESNA OPLODNJA MI JE UNIŠTILA ŽIVOT: Prodala je kuću kako bi platila intervenciju, usledio je bolan gubitak

Ispovest žene koja je prošla kroz iscrpljujuči i bolan proces začetka.

21.04.2024 21:00

VANTELESNA OPLODNJA MI JE UNIŠTILA ŽIVOT: Prodala je kuću kako bi platila intervenciju, usledio je bolan gubitak
shutterstock.com

Keti Abdou je 37-godišnja žena iz Plimouta, koja je prošla kroz težak put pokušavajući da ostvari svoj san o roditeljstvu. Ona je podelila svoju priču o borbi kroz proces vantelesne oplodnje (IVF) i iznela snažnu poruku podrške za žene koje se suočavaju sa sličnim izazovima.

Početak borbe

Keti je oduvek želela da bude majka, bez obzira na to da li će imati partnera u životu. Nakon neuspelih pokušaja usvajanja, odlučila je da potraži donora preko onlajn registra kako bi pokušala sa kućnom inseminacijom. Međutim, nakon pet neuspelih pokušaja, saznala je da će IVF biti njen jedini izbor. Troškovi ovog procesa iznosili su oko 165.000 dolara, a Keti nije imala podršku osiguranja, što ju je nateralo da proda svoju kuću i preseli se kod roditelja kako bi finansirala tretman.

Shutterstock

Žena je prolazila kroz icrpljujući proces kako bi postala majka

Emotivna klackalica

Nakon nekoliko neuspelih pokušaja IVF-a, uključujući i tri spontana pobačaja, Keti je odlučila da ne odustane. Sa podrškom svog prijatelja Krisa, pokušala je još jednom i konačno zatrudnela. Međutim, nakon 17 nedelja trudnoće, saznala je da njen dečak više nema srčanu aktivnost i da će morati da prođe kroz hirurški zahvat kako bi uklonila fetus. Ova tragedija ostavila je dubok emotivni trag na Ketinom životu.

 

 

Borba za sreću

Nakon niza medicinskih komplikacija i neuspelih pokušaja, Keti je otkrila da pati od hronične upale endometrijuma, što je verovatno uzrok njenih problema sa plodnošću. Ipak, nije odustala. Nakon terapije antibioticima i eksperimentalnog tretmana PRP terapijom, ova žena se suočila sa novim izazovima, uključujući i operaciju. Ipak, nije gubila nadu.


Nakon petog pokušaja IVF-a, Keti je saznala da i ovaj put nije uspela da ostvari trudnoću. Iako je prošla kroz težak emotivni i fizički put, Keti ostaje podrška svima koji se suočavaju sa sličnim izazovima, ističući važnost pružanja podrške samcima i osobama iz LGBTQ+ zajednice koji žele da započnu svoje porodice.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)