Zanimljivosti

NA PUTU JE PRONAŠLA JEŽA, UNELA GA U KUĆU I DALA MU HRANU: Kad ga je odnela kod veterinara, usledio je šok kom se niko nije nadao! (FOTO)

Britanka je pokazala da ima veliko srce

27.03.2024 11:27

NA PUTU JE PRONAŠLA JEŽA, UNELA GA U KUĆU I DALA MU HRANU: Kad ga je odnela kod veterinara, usledio je šok kom se niko nije nadao! (FOTO)
shutterstock.com

Mnogima od nas se dešavalo da na putu do kuće pronađemo napuštenu, nezbrinutu životinju. Prvi poriv koji bismo osetili je potreba da joj pružimo utočište, dom i ljubav, kao i veterinarski pregled kako bismo bili sigurni da je životinja dobro. Na sličan način je razmišljala i jedna Britanka koja je idući ka kući pokraj puta ugledala nešto što joj je zaličilo na malenog ježa.

Dirnuta njegovom mirnoćom i u isto vreme zabrinuta da bi neki vozač automobila mogao da ga pregazi, odlučila je da svoj dom podeli sa njim.

Pixabay.com/Alexas_Fotos

Mnogi biraju ježeve za kućne ljubimce

Verujući da je reč o mladom ježu, odnela ga kući, stavila u kutiju obloženu novinskom hartijom i dala mu hranu. Međutim, u jednom trenutku je primetila je da novi stanovnik njenog doma veoma lagan i mek. Ono što ju je posebno zabrinulo je činjenica da nije davao znake života.

Prestravljena zbog toga, pažljivo je iznela kutiju sa novim stanovnikom iz doma i uputila se u najbližu veterinarsku stanicu. Veterinari su odmah preuzeli kutiju i uradili neophodnu opservaciju. Ono što je, međutim, usledilo bio je veliki šok kako za njih, tako i za Britanku koja je došla u stanicu.

Iznenađujuće otkriće

Dženet Kotze, direktorka veterinarske klinike, bila je u neverici kad je dodirnula "ljubimca" kojeg joj je požrtvovana Britanka donela. Ubrzo je shvatila da pred sobom nema pacijenta kojem je potrebna pomoć, a posebno ne ježa - "stvorenje" za koje je Britanka mislila da je jež zapravo je bilo nečija izgubljena kićanka sa kape ili šešira! Veterinarka sa svojim timom se našla na mukama kako da joj to saopšti, a da je ne povredi.

Čim sam podigla ovu navodnu životinju, shvatila sam da nije živo biće - izjavila je veterinarka i dodala:

- Kad sam rekla ženi šta nam je donela, bila je šokirana. 'Mora da se šalite!', rekla mi je. Ali ne, nismo se šalili...

Britanki je bilo veoma neprijatno, pa je napustila veterinarsku stanicu, ponevši svog "ljubimca" sa sobom.

Dobre namere i razumevanje

Bez obzira na zabunu, veterinarka ne smatra da je njena neobična klijenktinja bilo šta loše uradila. Naprotiv - pokazala je da ima veliko srce i da ne bi ostavila napuštenu životinju usred noći pokraj puta, već bi joj sigurno pružila utočište.

- Bila je divna žena i imala je dobre namere, tako da ne mogu da je krivim zbog toga - zaključila je Kotze.

Ova zabavna zabuna služi kao podsetnik o važnosti pažljivog posmatranja i nepredvidljivosti svakodnevnih susreta. Takođe ističe saosećanje i empatiju žene koja je iskreno verovala da spasava stvorenje u nevolji, čak i kad se ispostavilo da je reč o ovako neverovatnoj zabuni.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)