Zanimljivosti

DOBILA JE POZIV KOJI JOJ JE PROMENIO ŽIVOT: Svakog meseca na račun će joj leći ogroman novac i to narednih 30 godina! (VIDEO)

Deo novca će iskoristiti da kupi kući i ode na egzotično putovanje, a ima i iznenađenje za porodicu.

17.03.2024 17:30

DOBILA JE POZIV KOJI JOJ JE PROMENIO ŽIVOT: Svakog meseca na račun će joj leći ogroman novac i to narednih 30 godina! (VIDEO)
Printscreen/www.dailymail.co.uk

Džoan Džobson (51) godinama je radila kao negovateljica u ustanovi za decu ometenu u razvoju. Život joj se iz korena promenio kad je osvojila premiju Nacionalne lutrije Velike Britanije. Iako je mogla da odmah podigne nekoliko miliona evra, ona je odlučila da drugačije troši novac. Umesto para na gomili Džoan je tražila da joj narednih 30 godina svakog meseca na račun legne oko 12.000 evra, piše Dejli mejl.

 

 

Ispunjenje snova

Kako je prilikom dobijanja čeka ispričala Džoan, dobitni tiket je uplatila ne sluteći šta će se dogoditi.
- Radila sam noćnu smenu kad mi je po završetku posla rano ujutru zazvonio telefon. Obavestili su me da sam dobila glavni zgoditak! Bila sam šokirana, mislila sam da se šale samnom pa sam odmah otišla na sajt Nacionalne lutrije da proverim brojeve. I zaista moji brojevi su bili izvučeni - ispričala je ona.

Ceo život joj se preokrenuo, i sad će konačno moći da ispuni sebi neke želje.
- Deo novca ću uložiti u kupovinu nove kuće. Već sam u potrazi za kućom i vrlo sam uzbuđena zbog toga. Živim s majkom i godinama sam pokušavala da skupim novac za svoj stan, ali sam još uvek daleko od toga da obezbedim sebi krov nad glavom. Neverovatno je da konačno mogu da ostvarim svoj najveći san da kupim sebi kuću. Još uvek ne mogu da verujem da sam pobedila, to mi apsolutno menja život - rekla je Džoan vidno uzbuđena zbog dobitka.

Prema njenim rečima deo novca će iskoristiti za putovanje oko sveta.
- Volim da idem na odmor u Španiju, ali sada se radujem nekim egzotičnijim destinacijama kao što su Barbados i Maldivi. Ova dva mesta su oduvek bila na mojoj listi želja. Možda čak odem i na krstarenje svetom jer postoji toliko neverovatnih mesta koja želim da posetim - dodala je ona.

Printscreen/www.dailymail.co.uk

Džoan je bila u šoku kad su joj javili da je dobila glavni dobitak

 

Kao veliki fan švedske grupe ABBA planira i da ode na koncert benda koji svira njihovu muziku.
- Na koncert u London ću ići sa sestrama. Planiram da počastim porodicu, a put u London je nešto čemu smo se svi radovali godinama unazad. Sada imam sredstva da svoj gradski odmor podignem na viši nivo, vozićemo se helikopterom i upoznati London iz vazduha. Verujem da će to biti jedno od onih iskustava koje se ne zaboravlja i samo prva od nrojnih avantura koje su pred nama - dodala je ona.

Poučena iskustvima ranijih dobitnika na lutriji koji su često ostajali bez porodice i prijatelja nakon dobijanja novca ona je odlučila da pare troši na drugačiji način.

- Postigla sam dogovor sa lutrijom da mi u narednih 30 godina svakog meseca isplaćuju oko 12.000 evra. Sada sam obezbeđena sve do 81 godine i to je veliko olakšanje za mene - iskrena je bila Džoan. 

Printscreen/www.dailymail.co.uk

Ova negovateljica je odlučila da pametno troši osvojeni novac

 

Ona je 17 godina radila kao negovateljica, a razne igre Nacionalne lutrije igra tek pet meseci. Kao povremeni igrač ona najčešće upisuje brojeve koje joj izbacuje kompjuter nasumičnim odabirom kombinacija 

Prema pravilima britanske Nacionalne lutrije dobitnici mogu da izaberu da li će izaći u javnost ili ostati anonimni dok preuzimaju svoju nagradu. Dobitnik najvećeg džekpota ikada u Velikoj Britaniji vrednog 170 miliona funti odlučio je da sakrije svoj identitet i do danas nije otkriveno ko je bio taj srećnik.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)