Zanimljivosti

ZAVIRIO JE U ZALEĐENU PUKOTINU I UGLEDAO NEVEROVATNU POJAVU: Prizor će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)

Stajao je pored jedne pukotine pored vodopada i pokazao odakle se nazire plamen nepoznatog porekla.

26.01.2024 16:00

ZAVIRIO JE U ZALEĐENU PUKOTINU I UGLEDAO NEVEROVATNU POJAVU: Prizor će vas ostaviti bez teksta (VIDEO)
Printscreen/TikTok/fishlikemike

Naši preci i ljudi u praistoriji pokušavali su da se snađu za hranu i preživljavanje na razne načine, a vatra im je u tm situacijama bila od velike pomoći. Mogli su na taj način da se ugreju, ispeku svoj ulov i hranu za porodicu. Bila je mesto gde su se okupljali. Da li je neka od takvih vatri negde ostala, postavlja se pitanje?

Jedan Tiktoker objavio je interesantan snimak ispred malog zaleđenog vodopada unutar jedne rupe iz koje se nazirao plamen. Voda je tekla a unutar rupe gde se nalazio vodopad vidi se vatra u daljini koja neprestano sagoreva.

Printscreen/TikTok/fishlikemike

Prirodnih večnih vatr prema nekoj statistici ima svega 9 na svetu

Momak  je u objavi napisao kako je to prirodni večni plamen kakvih na svetu ima svega devet. On je u opisu objave između ostalog naveo kako je ovo jedan od najvećih prirodnih plamenova na svetu i da nastaje zbog pukotina u zemlji koje propuštaju kombinaciju prirodnih gasova

Ovakve pojave, tj. večne vatre mogu nastati udarom groma ili ljudskim faktorom. On tvrdi kako postoji verovanje da su ovaj plamen navodno zapalili Indijanci pre milion godina. Ovakva pojava, kako on ističe, navodi vas da se zapitate koliko takvih plamenova ima u svetu. Iako mnogi tvrde kako postoji svega 9 njih, neki tvrde da ih ima stotinu. Mnoge je ovo saznanje ostavilo u čudu i bilo je mnogo onih koji su priznali kako nisu znali za tu informaciju.

@fishlikemike A rare naturally occurring eternal flame!🔥 This flame is one of the 9 big naturally occurring eternal flames we have here on earth. Some argue there are more, but many refer to the 9 big ones. This flame here is one of the more famous eternal flames due to it’s location inside of a waterfall. They occur because of cracks in the earth that leak a combination of natural gases. They can be lit by a lightning strike or human involvement. Some say this flame was lit by Native Americans millions of years ago…. Makes you wonder how many more are out there that haven’t been discovered of have just lost their flame over time… some say there are/have been over a hundred over time! • • • #hiking #eternalflame #newyork #worldwonder #gooutside #stayactive #winter ♬ original sound - fishlikemike

- Šta ga drži da sagoreva?

- Da li večni plamen znači slobodnu energiju? Gde je to?

- Šta će se desiti ako ga neko ugasi?

- Kako ovaj momak zna da je svega 9 večnih vatri na svetu i da li je ekspert ili je bio svuda na planeti?

- Znači niko nije pokušao da poprska vodom to?

- Ko je istražio svaki inč zemlje kako bi sa sigurnošću rekao da ih je svega 9 na planeti- bili su neki od komentar.

@tonzoutdoorz If you’re ever in Western New York check this out! #outdoors #fire #flame #oops ♬ original sound - Calvin Tonzi

Jedan od korisnika je otkrio kako se ovaj večni plamen nalazi u Orhard parku u Njujorku što su mnogi dočekali oduševljeno. Mnoge je ova pojava bacila na razmišljanje da li vatra može sagoreti ili je samo dobro "zaklonjena" tako da to tamo ne mogu doći neki spoljni uticaji koji bi uticali na nju. 

Tiktokom kruže snimci i drugih vatri koje se nalaze unutar vodopada i slapova a u jednom od snimaka jedan muškarac je pokazao kako je ugasio vatru li da ju je ubrzo ponovo upalio rekavši kako je to bilo neverovatno iskustvo za njega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)