Zanimljivosti

ŠESTOČLANA PORODICA ŽIVI U AUTOBUSU NA SPRAT: Kada čujete razlog, jedva ćete zadržati suze (VIDEO)

Konrad Kirk i njegova partnerka Nikol Makarti vode neuobičajen životni stil.

30.06.2023 14:00

ŠESTOČLANA PORODICA ŽIVI U AUTOBUSU NA SPRAT: Kada čujete razlog, jedva ćete zadržati suze (VIDEO)
Instagram/all_is_good_yorkshire

Jedan par postao je prava atrakcija nakon što je preselio svoju šestočlanu porodicu u jedan autobus. Konrad Kirk i Nikol Makarti kupili su dvospratni auobus sa šipkom iz 1978. godine za 2.500 dolara. Oni su odlučili da vozilo koje su našli za male pare pretvore u luksuznu mobilnu kuću za odmor kako ne bi morali da izdvajaju veliki novac kada su na odmoru. 

Pošto su završili renoviranje, odlučili su da napuste svoju kuću sa tri spavaće sobe u Roterhamu u Južnom Jorkširu i da se usele u autobus celodnevno sa svoje četiri ćerke: Lunom, Popi, Samer i Fibi.

Ideja da napuste svoju imovinu za koju su mesečno, na ime iznajmljivanja, izdvajali oko 1.640 dolara potekla je vrlo spontano, ispočetka kao šala. Kada su shvatili da na ovaj način mogu da uštede mesečno 1.260 dolara a na godišnjem nivou oko 15.000 dolara sve se promenilo.

Autobus se nalazi u Roterhamu u Južnom Jorkširu - gde deca trenutno pohađaju školu. Nakon renoviranja za koje su morali da izdvoje 10.000 dolara dobili su potpuno nov i adaptiran autobus sa kupatilom, dnevni boravkom, odvojenom kuhinjom, malom garažom i spavaćom sobom sa bračnim krevetom i dva kreveta na sprat. 

Konrad koji je vlasnik medijskog preduzeća, rekao je za britanske medije kako su imali pomoć prijatelja i porodice u vidu podrške i saveta. 

-Radili smo na neki način oko onoga što nam je bilo za jednokratnu upotrebu kako bismo smanjili troškove- kao što je korišćenje recikliranih delova i ponovna upotreba nekih predmeta  - rekao je on za Dejlistar.

Kako je on naveo, kompanije su za solarne panele htele da im uzmu između 7.500 dolara do 8.500 dolara, tako da tu opciju nisu želeli da razmatraju i uspeli su da to učine ispod 1.000 dolara. Njihove ćerke su učestvovale u nekim aktivnostima poput sečenja i merenja drva. Njihov otac je objasnio kako su oni naučili neke veštine koje druga deca ne bi imala priliku da nauče u školi. 

Ova porodica na Instagramu svakodnevno u svojim objavama deli svoje porodične avanture. Često ih svi pitaju kako mogu da se smeste u autobus njih šestoro, a roditelji odgovaraju kako deca većinu dana provode na otvorenom. Porodica je aktivna i ne provode mnogo vremena u autobusu i ispred televizora. Većinu vremena provode veslajući ili u planinarenju. Kroz novi životni stil njihova deca su upoznala nove ljude i postali su društveniji. 

 

 

- Imamo slobodu da zaista odemo i kao porodica doživimo stvari koje ranije nismo mogli da radimo. Bilo nam je sjajno jer smo ranije bili asocijalni - kaže Kirk. 

Njegov plan za budućnost je da uštede mnogo novca u naredne tri do četiri godine kako bi kupili zemljište da sebi izgrade dom. Na ovaj način oni su uspeli da iskuse nove stvari kao porodica, koje im ranije nisu bile dostupne. 

Mnogi se širom zapadnih zemalja odlučuju na ovakav stil života želeći da uštede novac ali i da imaju najlepši pogled koji omogućuje i upoznavanje novih predela i mesta. Kupci nekretnina su spremni da izdvoje za novi dom i do 88.000 dolara ukoliko bi imali neki zapanjujući pogled, pokazala je jedna studija. A neki su spremni i mnogo više da plate kako bi sebi obezbedili užitak savršenog pogleda na neki predeo.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)