Zanimljivosti

ŽELEO JE DA BAKU POVEDE NA MATURSKO VEČE I ONA JE ODUŠEVLJENO KUPILA HALJINU: Ali onda je reagovala škola i mladiću i starici srušila sve snove, njihovi razlozi su BIZARNI! (FOTO/VIEDEO)

Priča o Brajsu i Ketrin Mejn obišla je svet, a evo i zašto.

19.06.2023 18:01

ŽELEO JE DA BAKU POVEDE NA MATURSKO VEČE I ONA JE ODUŠEVLJENO KUPILA HALJINU: Ali onda je reagovala škola i mladiću i starici srušila sve snove, njihovi razlozi su BIZARNI! (FOTO/VIEDEO)
youtube/ KTNV Channel 13 Las Vegas/printscreen

Brajs Mejn iz Alabame je uoči svog 18. rođendana (2017. godine), želeo da ode na maturu sa svojom bakom Ketrin Mejn. Naime, kada je saznao da ona nikada nije ispunila svoj san da ode na matursko veče, pitao ju je da bude njegova pratnja

Tokom medijskog izveštavanja o tom neobičnom podvigu mladog Amerikanca baka je otkrila koliko je uzbuđena što će prisustvovati maturi svog unuka, kao i da je istovremeno i "šokirana" i "privilegovana". Da bi sve bilo kako treba otišla je i kupila predivnu haljinu za tu priliku.

Međutim, ona i Brajs nisu bili ni svesni da će njihov san biti u trenu srušen i da će iza svega da stoji škola.

youtube/ KTNV Channel 13 Las Vegas/printscreen

Brajs Mejn i njegova baka Ketrin Mejn

Činjenica da baka nikada nije prisustvovala maturi nije bila jedini razlog zašto je Brajs izabrao da je povede sa sobom. Naime, glavni je bio mnogo emotivniji i dirljiviji. Kako je otkrio medijima, izabrao je baku za svoju pratilju jer je ona bila "najvažnija žena u njegovom životu" od detinjstva

Jedina ženska figura u životu

Brajs nije video nijedan razlog zašto ne bi mogao da povede baku na maturu i tako ostvari i svoj i njen san. Ona mu je, međutim, govorila da treba da povede neku vršnjakinju, ali on je odbio. Čak su ga i neki drugovi ismevali zbog izbora, ali ono što mladić nije očekivao bilo je da će škola biti odlučujući faktor. Kada su administratori saznali za Brajsove planove za maturu, kontaktirali su ga. Rečeno mu je da ne može da povede baku kao pratilju, a kada je Brajs pitao zašto, odgovor je bio alkohol. Ustanova se, naime, brinula da bi baka mogla da pokuša da unese alkohol na maturu zato što po godinama ima pravo na to. Takođe, nastavni odbor je bio uveren da bi, ako Brajs povede baku sa sobom, drugi učenici mogli da urade to isto i tako školu izlože "ruglu". 

Kada su Mejnovi zatražili od škole i direktora razumnije objašnjenje, ta obrazovna institucija se pozvala na član 44 svog priručnika za učenike. U njemu je naglašeno da je na maturskoj večeri strogo ograničen broj prisutnih i to ispod dvadeset godina. Osim toga, učenici koji su planirali da povedu neupisane osobe kao saputnike morali su o tome da obaveste sponzora mature i to dve nedelje pre događaja.

youtube/ KTNV Channel 13 Las Vegas/printscreen

Brajs Mejn govori za medije o svom razočaranju što nije mogao da povede baku na matursko veče

Takođe, direktor škole je naglasio da je sigurnost osoblja i učenika njihov najveći prioritet. Otkrio je i da je tokom svog desetogodišnjeg mandata već odbijao zahteve učenika da povedu starije osobe kao svoje pratioce i pratilje. 

Napomenuo je i kako je škola saznala za Brajsovu situaciju putem postova njegove rođake na Fejsbuku. Zbog čitave situacije je u školu na razgovor pozvan i mladićev otac kom se nije svidelo to što je njegovoj majci zabranjeno da prisustvuje maturi, ali su na kraju svi morali da se pomire sa situacijom.

Slomljeni od tuge

Brajs je priznao da ga je slomilo što nije mogao da povede baku na maturu, pa je čak razmišljao da ne prisustvuje događaju. Ipak, na kraju se sa njom dogovorio da će se oboje doterati i otići jednog dana na raskošnu večeru koja će zameniti maturu. 

U međuvremenu, heštag #LetNannyGoToProm (engl. pustite baku da ide na maturu) postao je viralan na društvenim mrežama. Kao odgovor na zahteve na društvenim mrežama, školski zvaničnici su odlučili da pomognu lokalnom centru za starije da organizuje svoju prvu godišnju večeru i ples

BONUS VIDEO:

Komentari (0)